Depeche Mode представиха нов видеоклип, сниман в България

Легендарната британска група Depeche Mode пусна нов видеоклип, който е сниман в България. Дейв Гахан и Мартин Гор обаче не са идвали у нас.
 
Във видеото на "Wagging Tongue" участва младата българска актриса Татяна Митова. Пратнира и актьорът Джейкъб Бесуик. 
 
Концептуалното видео е заснето през зимата край язовир "Студена" от българо-британски екип. Зад драматизицията стои творческият директор в музикалната група - Антон Корбин, но той също не е идвал в нашата страна. 
 
 
 
Клипът е сниман изцяло в черно-бялата гама, общото настроение е мрачно, почти погребално. Основни теми на клипа са проблемите в комуникацията между хората и силата на думите. Също така изкривяването в общуването между хората, благодарение на социалните мрежи. Много сериозни теми, ако трябва да сме честни. В центъра на черно-белия клип са млада двойка (Митова и Бесуик), която говори помежду си, като пише с тебешир върху черна дъска. След това двамата взимат участие в странен ритуал под водата, където отново опитват да говорят помежду си. Можем да се досетим до колко успяват. Междувременно други хора чакат  на опашка за същия ритуал, който всъщност много прилича на християнското покръстване, държейки телефони в ръцете си. Те отново комуникират само чрез текст един с друг. 
 
Песента е второто видео от новия студиен албум на бандата "Memento Mori" - 15-ият студиен албум на Depeche Mode. Той се появи през март тази година. За да го представи бандата тръгва на световно турне, което ще обиколи Европа и Щатите. Най-близката точка с концерт до нашата страна е Букурещ, Румъния. 

Свързани новини

Depeche Mode с ново видео

26.09.2023

Depeche Mode с нови дати в Европа

10.07.2023

Чуй най-новото от Depeche Mode

24.03.2023

Чуй новия сингъл на Depeche Mode

09.02.2023

Плеяда звезди на "Санремо 2023"

07.02.2023