Depeche Mode представиха новия си албум Memento Mori

Легендарната британска рок и ню уейв група Depeche Mode се завърна с новия си албум. Записът носи заглавието Memento Mori и е 15-ият студиен албум на групата. Песните от него вече са достъпни за слушане във всички платформи. 

Depeche Mode тръгват на турне: подробностите за него и новия им албум

Memento Mori (от лат. "Помни, че си смъртен") e първият албум на бандата от пет години, също така е и своеобразното завръщане на музикантите на сцената след загубата на третия им член и съосновател Андрю Флетчър "Флеч" през 2022 г.

 

Memento Mori е записан по време на пандемията и няма общо с внезпната кончина на Флеч през май миналата година. Става въпрос за съвпадение, че албумът е посветен именно на смъртта и самотата.

В ревюто си на албума британското музикалното издание NME пише, че това е най-добрият им запис през 21 век. Албумът е трогателен и възражда Depeche Mode, след смъртта на Анди Флетчър, пише изданието. Музикалните експерти сравняват меланхоличността на песните със звученето им от култовите албуми Black Celebration и Violator. 

Подчертано е звученето в класическия синт-поп стил на групата, като в албума се усеща широка палитра от емоции, обединени от централната тема за крехкостта на живота. Меланхоличният трак "Ghosts Again", който е и пилотният сингъл, е едно от онези магически парчета от канона на Depeche Mode.

В скорошно интервю със Зейн Лоу от Apple Music 1, Дейв Гахан говори, че минимализмът е част от подхода в новата музика. "Някои от най-великите песни на хора като Боб Марли или Джон Ленън са такива именно заради простотата им - това е, което наистина остава с вас завинаги", казва той. "Мартин и аз бяхме много наясно с факта, че не трябва да претрупваме или пък да усложняваме нещата. Всичко, което правим без Флеч е за първи път"., допълва вокалистът. 
 

"Memento Mori" излиза у нас от Sony Music/Вирджиния Рекърдс, с медийната подкрепа на радио FM+, Z-Rock, радио Melody и dir.bg!
 
Траклист:
 
1.  My Cosmos Is Mine
 
2. Wagging Tongue
 
3. Ghosts Again
 
4. Don't Say You Love Me
 
5. My Favourite Stranger
 
6. Soul With Me
 
7. Caroline's Monkey
 
8. Before We Drown
 
9. People Are Good
 
10. Always You
 
11. Never Let Me Go
 
12. Speak To M

Свързани новини

Depeche Mode с ново видео

26.09.2023

Depeche Mode с нови дати в Европа

10.07.2023

Ново от Depeche Mode: "Wagging Tongue"

25.05.2023

Чуй новия сингъл на Depeche Mode

09.02.2023

Плеяда звезди на "Санремо 2023"

07.02.2023