Depeche Mode представиха новия си сингъл "Ghosts Again"

Точно в 18 часа българско време Depeche Mode пуснаха новия си сингъл "Ghosts Again". Заглавието в буквален превод означава "Духове отново".

Това е първата премиера от предстоящия 15-ти студиен албум на легендарната група "Memento Mori", който трябва да излезе на 24  март. Албумът ще последва "Spirit" от 2017 година. Броени дни по-късно Дейв Гахан и Мартин Гор тръгват на световно турне - първото за тях без Анди Флечър, който ни напусна на 60-годишна възраст през май миналата година. 

Видеото на "Ghosts Again" е решено в черно-бяло, както е и обложката на новия албум, която изтече в мрежата преди дни. Естествено зад концепцията стои дългогодишният сътрудник на групата - фотографът Антон Корбин. Прави впечатление траурната визия на задната страна на корицата - директна препратка към покойния Анди Флечър, който очевидно много липсва в групата. Визията с масата и черепа върху нея предизвика доста противоречиви коментари. Също, странно съвпадение е, че заглавието на албума, което в превод означава "Помни, че си смъртен", а и музиката в албума, са замислени преди кончината на Флеч. 

Преди няколко дни в интервю за музикалното издание NME Дейв Гахан разкри, че първоначално се е колебал дали да правят 15-ия запис на Depeche Mode: "Това не беше нещо, в което се гмурнах, ако трябва да съм честен.", казва вокалистът на DM. "В началото оказах доста съпротива. Колебаех се дали все още искам да правя това.", споделя Дейв.

На друго място в разговора Гахан отбелязва, че въпреки че работата по "Memento Mori" е започнала преди смъртта на Анди Флечър, последният не е успял да участва по никакъв начин в албума. Никой не е бил подготвен за внезапната кончина на клавириста.

"Знам, че има песни в този запис, за които той щеше да каже: "Това е най-доброто нещо, което сме имали от години!". Даже чувам гласа му", казва Гахан. "Чувам го също да пита: "Всяка песен ли трябва да е за смъртта?!". 

Не, със сигурност не всяка песен ще е за смъртта, а за живота, на когото трябва да се радваме всеки ден, съдейки от думите на Гахан. Очакваме с интерес да чуем целия албум на 24 март. 

Свързани новини

Depeche Mode с ново видео

26.09.2023

Depeche Mode с нови дати в Европа

10.07.2023

Ново от Depeche Mode: "Wagging Tongue"

25.05.2023

Чуй най-новото от Depeche Mode

24.03.2023

Плеяда звезди на "Санремо 2023"

07.02.2023