U2 с шоу в Лас Вегас: "Трябва да сме луди, за да не го направим"

Ирландската група U2 се завръща на концертната сцена през есента на тази година за първи път от 2019 г. насам. Бандата ще представи серия от концерти в Лас Вегас, но ще бъде без един от оригиналните си членове. 
 
Барабанистът Лари Мълън младши няма да може да се включи в концертите заради здравословни проблеми, съобщиха световните медии. 
 
Групата потвърди за шоуто във Вегас и в реклама, излъчена по време на "Супербоул" в неделя вечерта. Концертите са кръстени на албума им от 1991 г. "Achtung Baby", който съдържа едни от най-големите хитове на ирландската четворка - "Even Better Than the Real Thing", "Mysterious Ways", "One" и др., а шоуто ще се случи в новата зала MSG Sphere в столицата на хазарта.
 
"Трябва да се върнем на сцената и да видим отново лицата на нашите фенове", заявиха Боно, Ди Едж и Адам Клейтън в специално изявление. "Трябва да сме луди, за да не го направим", пък казва в рекламата за "Супербоул" вокалистът Боно. 

 
На този етап не са обявени други дати извън Лас Вегас, въпреки че е малко вероятно шоуто да бъде ограничено само там. През 2017 г. и 2019 г. групата направи световно концертно турне посветено на албума си "Joshua Tree". Скоро пък ще пусне диска "Songs of Surrender", включващ преработени версии на 40 песни от каталога си.
 
Новият албум Songs of Surrender на U2 е пътешествие из кариерата им
 
U2 на този етап не дават подробности за здравословното състояние на 61-годишния Лари Мълън, но в статия на в-к "Вашингтон пост" от ноември музикантът признава, че има проблеми с врата и лактите и няма как да се включи в бъдещо турне. 
 
Именно барабанистът се смята за основателя на училищната банда, дала статрта на една от най-влиятелните рок групи на всички времена - четиримата членове се срещат в кухнята му в Дъблин, за да отговорят на обява, която той е поставил на таблото в гимназията, търсейки музиканти. 
 
Досега само два пъти групата е излизала на сцената в неоригиналния си състав - когато Клейтън пропуска концерт в Австралия по здравословни причини през 1993 г. и след като Мълън чупи крака си при инцидент с мотоциклет през 1978 г.
 
В Лас Вегас Мълън ще бъде заменен от барабаниста Брам ван ден Берг. Той се изявява като солов артист и като член на нидерландската банда Krezip.
 

Свързани новини

U2 стартират резиденцията си в Лас Вегас

02.10.2023

U2 представиха новия си албум

20.03.2023

U2 с нова версия на класика

08.03.2023

Нова версия на класиката

16.02.2023

Култови парчета празнуват юбилей

26.01.2023