Марко Менгони и прекрасната му песен "Due Vite" спечелиха в Сан Ремо

Изпълнителят Марко Менгони спечели голямата награда от 73-ото издание на фестивала на италианската песен в Сан Ремо с композицията си "Due Vite ("Два живота").
 
34-годишният певец от Рончильоне, Лацио, бе фаворит на букмейкърите още преди началото на конкурса. Композицията е красива и емоционална, точно в стила на популярната италианска песен.

  
Любопитен факт е, че Менгони за втори път е носител на голямата награда на "Санремо". През 2013 година е победител в 63-тия музикален фестивал с песента "L'essenziale". Същата година представя Италия на "Евровизия 2013" в Малмьо, класирайки се на седмото място. 
 
Менгони получи още две награди на тазгодишния фестивал -  отличието на името на Джанкарло Бигаци за най-добра музикална композиция, присъждано от фестивалния оркестър. А в петък вечер Марко Менгони триумфира и в надпреварата за най-добър кавър, като заедно с британския госпъл хор "Киндъм" изпълни своя версия на "Let It Be" на The Beatles. 
 
Двадесет и осем песни тази година се бореха за голямото отличие на фестивала. За четвърта поредна година негов артистичен директор и водещ беше шоуменът Амадеус, а негов съводещ във всички фестивални вечери беше неуморният 78-годишен ветеран Джани Моранди. В първата и последната вечер на конкурса тяхна съводеща беше и известната блогърка и модел Киара Ферани. 
 
Много любопитна за световната публика беше изявата на Depeche Mode на фестивалната сцена в Сан Ремо. Вече дует Дейв Гахан и Мартин Гор представиха за първи път на живо най-новия си сингъл "Ghosts Again". След броени дни се очаква премиерата на 15-ия им студиен албум "Memento Mori". 

Свързани новини

Победителите на фестивала в Сан Ремо

15.02.2024

Отиде си звездата на италианската сцена

22.08.2023

Плеяда звезди на "Санремо 2023"

07.02.2023

Кои са Махмуд и Бланко

07.02.2022