Gente De Zona идват на фестивала Франкофоли в Пловдив

Кубинските регетон майстори Gente De Zona се присъединяват към Имани, LP, Gims, Bon Entendeur, Shouse, La Caravane Passe и Елена Папаризу за най-големия франкофонски фестивал в света – Франкофоли в Пловдив на Гребната база на 16 и 17 юни. 
 
Превърнали се от улична рап формация в световноизвестно дуо Алексанър Делгадо Ернандез и Ранди Малкълм Мартинез - Gente De Zona, идват в България за първи път за Франкофоли 2023, a датата на концерта им в у нас, 17 юни, е и първата за тяхното актуално европейско турне. Дуетът се появява на музикалната карта през 2013 г. с "Yo Quiero (Si Tu Te)", в която участва Pitbull. Но "Bailando", мега хитът на Енрике Иглесиас от 2014 с тяхно участие, прави дуото разпознаваемо на международно ниво, като видеото към песента събира близо 3 милиарда гледания!
 
 
В продължение на десетилетие и половина любопитно изследване и усъвършенстване на различни звуци, Gente De Zona вече могат да се похвалят като носители на шест латиноамерикански награди "Грами", записват с изпълнители като Марк Антъни, Кайли Миноуг, Талия, Pitbull, Дженифър Лопес и др. 
 
Песента им "Patria y Vida", печели две награди Latin Grammy през 2021 и предизвиква революция и протести от страна на кубинския народ в и извън Съединените щати. Последният им албум "Menor a Mayor" е издаден през април 2022 г.
 
Билетите за Франкофоли са в продажба в мрежата на Eventim.bg, Еpaygo.bg и на касите на EasyPay в цялата страна. Френският фестивал се провежда на Гребната база в Пловдив. Събитието е част от програмата „Наследство 2023“ на Фондация "Пловдив 2019" и се осъществява с любезната подкрепа на Община Пловдив. 
 

Свързани новини

Свършиха промо билетите за феста

16.05.2023

Франкофоли обяви първи имена от афиша

14.03.2023