Imagine Dragons показват фронтовата линия в Украйна в новото си видео

Американската банда Imagine Dragons, която това лято ще има концерт в София, представи най-новото си видео към сингъла "Crushed".  Песента е част от последния им двоен албум "Mercury - Acts 1 & 2".
 
Клипът е заснет на фронтовата линия в Украйна и показва Саша -  14-годишно момче, което обикаля из разрушените и обезлюдените заради войната населени места. Руските сили са окупирали селото му в продължение на пет месеца, докато украинските борци за свобода най-накрая са го освободили. 
 
Видеото е публикувано в подкрепа UNITED24 - организацията, основана от президента на Украйна Володимир Зеленски. Бандата насърчава феновете да дарят за каузата.

"Историята на Саша е сърцераздирателна и има още хиляди като него, които отчаяно се нуждаят от помощ. Дори днес семейството му е без ток и други основни консумативи. Моля, помислете дали да дарите на United24 и да надигнете гласа си за тази кауза.", написаха от групата и споделиха линк към благотворителната инициатива за помощ на пострадалите от войната украинци. 

Режисьорът на видеото Тай Арнолд сподели, че е прекарал месеци по фронтовата линия. От своя страна Imagine Dragons са много ангажирани да помогнат на Украйна и така се е родила идеята за клипа.

"По време на пътуванията си срещнах Саша, младо момче, което беше оцеляло месеци на обстрел. Той наскоро се върнал в родното си село, само за да го намери напълно разрушено. Това видео улавя накратко това, което преживя Саша и това, което хиляди други украинци продължават да изпитват всеки ден.", разказа режисьорът. 

Свързани новини

Imagine Dragons пяха пред 40 000

31.07.2023

Остават броени дни до концерта

25.07.2023

Билетите за Imagine Dragons се топят

19.07.2023

Чакаме бандата в края на юли

04.05.2023

Чакаме официално потвърждение

02.05.2023