Imagine Dragons показват фронтовата линия в Украйна в новото си видео

Американската банда Imagine Dragons, която това лято ще има концерт в София, представи най-новото си видео към сингъла "Crushed".  Песента е част от последния им двоен албум "Mercury - Acts 1 & 2".
 
Клипът е заснет на фронтовата линия в Украйна и показва Саша -  14-годишно момче, което обикаля из разрушените и обезлюдените заради войната населени места. Руските сили са окупирали селото му в продължение на пет месеца, докато украинските борци за свобода най-накрая са го освободили. 
 
Видеото е публикувано в подкрепа UNITED24 - организацията, основана от президента на Украйна Володимир Зеленски. Бандата насърчава феновете да дарят за каузата.

"Историята на Саша е сърцераздирателна и има още хиляди като него, които отчаяно се нуждаят от помощ. Дори днес семейството му е без ток и други основни консумативи. Моля, помислете дали да дарите на United24 и да надигнете гласа си за тази кауза.", написаха от групата и споделиха линк към благотворителната инициатива за помощ на пострадалите от войната украинци. 

Режисьорът на видеото Тай Арнолд сподели, че е прекарал месеци по фронтовата линия. От своя страна Imagine Dragons са много ангажирани да помогнат на Украйна и така се е родила идеята за клипа.

"По време на пътуванията си срещнах Саша, младо момче, което беше оцеляло месеци на обстрел. Той наскоро се върнал в родното си село, само за да го намери напълно разрушено. Това видео улавя накратко това, което преживя Саша и това, което хиляди други украинци продължават да изпитват всеки ден.", разказа режисьорът. 

Свързани новини

"Драконите" летят по-високо от всякога

23.04.2024

Имат 10 песни в "Клуба на милиардерите"

04.04.2024

Imagine Dragons пяха пред 40 000

31.07.2023

Остават броени дни до концерта

25.07.2023

Билетите за Imagine Dragons се топят

19.07.2023