Сиа разкри, че е била диагностицирана с аутизъм

Екстравагантната изпълнителка Сиа (Sia Furler) сподели в интервю, че преди около две години е научила, че състоянието й е от аутистичния спектър. 
 
Говорейки пред "Rob Has A Podcast" звездата каза, че диагнозата й е донесла чувство на облекчение и през последните две години е открила себе си. 
 
"Чувствах се така, сякаш в продължение на 45 години си казвах: "Трябва да си облека човешкия костюм", сподели певицата, цитирана от BBC. 
 
 
Сиа е най-известна като певица и автор на хитовете "Chandelier", "Titanium", "Cheap Thrills" и др. Освен на своите популярни песни, тя стои зад хитове на Риана ("Diamonds"), Джеси Джей ("Breathe"), Бритни Спиъес ("Perfume"), Кейти Пери ("Double Rainbow"), Ne-Yo ("Let Me Love You"), Селин Дион ("Loved Me Back to Life"), Бионсе ("Standing on the Sun"), Кайли Миног("Sexercise") и др. 
 
Друга отличителна черта на певицата е нейната перука, която крие лицето й. Доста години тя се появяваше на публични изяви само с нея, за да се опази от любопитни фенове и папараци.
 
 
През 2021 г. австралийката се изяви и като продуцент на филма "Музика" - музикална драма за жена, която е единствената болногледачка на своята полусестра - тийнейджърка с невербален аутизъм.
 
В главната роля отново бе актрисата и балерина Мади Зиглер, която танцува в няколко нейни музикални видеоклипа. Отзивите за лентата обаче не бяха добри, а Сиа трябваше да защитава сценария, като обясни, че е базиран на преживяванията на "невро-атипичен приятел".
 
"Слушах грешните хора и това е моя отговорност, моето проучване очевидно не беше достатъчно задълбочено, недостатъчно широко", каза тя тогава.
 
Филмът все пак бе номиниран за две награди "Златен глобус" през 2021 г. През годините Сиа се е борила и със зависимости от алкохол и наркотици. 

Свързани новини

Великолепна комбинация

20.03.2024

Sia най-накрая ще издаде нов албум

11.03.2024

Първа оригинална тава от 2016 насам

13.02.2024

Ще се запознаем отблизо с Хулио Иглесиас

12.02.2024

Кайли Миноуг и Сиа с ново денс парче

31.01.2024