Най-големият европейски фестивал "Гластънбъри" отвори врати

Най-големият музикален фестивал в Европа "Гластънбъри" започва.

От днес до неделя на голямата поляна край малкото британско градче Гластънбъри ще се съберат стотици хиляди хора и десетки музиканти. Там се очакват и доста легендарни изпълнители. Най-голямата звезда тази година безспорно е сър Елтън Джон, който ще се сбогува с британската фестивална публика именно на "Гластънбъри". Елтън Джон ще излезе на голямата сцена, известна още като "Пирамидата" в неделя, за да изпълни концерт, част от своето прощално турне "Farewell Yellow Brick Road".

 "За нас е огромна, огромна победа, че можем да го доведем на фестивала за края на турнето му", каза по-рано организаторът на събитието Емили Ийвис. "Той е в пълна готовност за шоуто си. Сподели по телефона много идеи и е наистина запален от предстоящата си среща с публиката", каза тя.

Елтън Джон готви изцяло ново шоу за фестивала в Гластънбъри

 

През 2023 г. голямата сцена на фестивала ще посрещне още Arctic Monkeys, Guns N' Roses и Manic Street Preachers. Рок бандите се присъединяват към популярните изпълнители Люис Капалди, Лана дел Рей, Блонди и др. 

Кат Стивънс ще влезе "слота на легендите", който преди това ще посрещне Кайли Миноуг и Доли Партън. Именно този неделен следобеден сет, който ще завърши с шоуто на Елтън Джон, традиционно привлича най-много фенове на фестивала. Само за пример, миналата година концертът на легендата Даяна Рос бе посетен от около 80 000 души.

Ето я и дългата програма на тазгодишния фестивал: 

Свързани новини

Eлтън Джон каза сбогом на "Гластънбъри"

26.06.2023

Цените на билетите масово скачат

18.10.2022

Фестивалът в Гластънбъри се завръща

22.06.2022

Даяна Рос - хедлайнер на Гластънбъри

10.11.2021

Гластънбъри 2021 се случи и в нов формат

25.05.2021