Ще се завърне ли Мадона на сцената?

Кралицата на поп музиката Мадона официално отмени турнето си "Сelebration" в Северна Америка, но обеща на почитателите си да започне европейската част на обиколката си по план. Стартът е в средата на октомври в Лондон.

За периода между 15 юли и 8 октомври тя трябваше да изнесе на 40 концерта в Канада и САЩ. Те ще бъдат насрочени за други дати, обещават от екипа на звездата. На този етап обаче няма потвърждение кога ще се случи американската обиколка на певицата

Причина за отмяната на турнето стана бактериална инфекция, която вкара  64-годишната певица в болница. Защо се стигна до сериозната ситуация все още не е ясно. Изпълнителката беше настанена в интензивно отделение на болница в Ню Йорк, наложило се и да бъде интубирана.

Мадона с първи думи след престоя в болница

В момента Кралицата на поп музиката се възстановява, като преди дни тя направи и първата си публикация след престоя в болницата. Певицата увери почитателите си, че се възстановява и изрази надежда скоро да се върне на сцената. 

Съвместими ли са обаче голямото натоварване и стрес по време на световно турне със здравословното състояние на Мадона, питат се феновете, екипът ѝ и фирмата, ангажирана с организацията на турнето, коментира АП.

Според бившия приятел на Мадона - Питър Кентес, с когото се познават от 1978 г., поп звездата е роден боец и няма да намали темпото, въпреки призивите на семейството си. "Никой не превъзхожда възрастта, но Мадона ще победи болестта и ще има успешно турне", казва той пред вестник "Сън".

"Дейли мейл"пише, че здравословният проблем би трябвало да подействал като отрезвяващ сигнал за Мадона, която се смята за "непобедима" и влага невероятни усилия в подготовката си за турнето. "Тя не води толкова здравословен живот, колкото би трябвало според възрастта ѝ, а през последните няколко месеца се изтощи. Мисли си, че е още млада, а всъщност не е.“, казва близък до изпълнителката.

Официално няма съобщение за причината, предизвикала бактериалната инфекция на Мадона, но обкръжението ѝ се опасява, че здравословният ѝ проблем е в резултат на свръхнатоварванията и "изключително рисковия" график на репетиции. Другата версия са козметичните процедури, на които звездата очевидно се подложи през миналата година. През февруари Мадона се появи на церемонията за връчването на наградите "Грами" с доста подпухнало и променено лице, което смути почитателите ѝ и даде основание за предположения, че е претърпяла пластична операция.

Едно е сигурно - пренасрочването на голямо турне, независимо дали е по здравословни или други причини, може да е много сложно и прекалено скъпо, както за организаторите, така и за артистите.

Стойността на загубите за несъстояли се концерти може да достигне милиони долари. Само в първия ден от пускането на билетите за турнето "Сelebration" в продажба, бяха изкупени повече от 600 000 по целия свят -  това ще бъде тежък финансов удар, както за организаторите от "Лайв нейшън", така и за самата изпълнителка, пише "Билборд". 

Свързани новини

Мадона и Лана дел Рей също го отнесоха

17.04.2024

Мадона отново в неловка ситуация

13.03.2024

Мадона покани Памела Андерсън на сцената

26.02.2024

Неприятен инцидент

20.02.2024

Мадона срещу феновете

29.01.2024