Прекратиха делото за плагиатство срещу Ед Шийрън

Наследниците на музикант, съавтор на песента на Марвин Гей "Let's Get It On", се отказаха от делото, заведено в апелативен съд срещу решението, оневиняващо британската поп звезда Ед Шийрън за плагиатство с песента му "Thinking Out Loud", съобщи БТА.
 
В съдебни документи, внесени в съда в сряда, се посочва, че наследниците на Ед Таунсенд оттеглят обжалването на присъдата на съда на първа инстанция и няма да обжалват и занапред.
 
Адвокатката на Шийрън Айлийн Фаркас каза, че наследниците "осъзнават, че обжалването ще приключи с потвърждаване на присъдата, но ще означава, че те ще трябва да поемат съдебните разходи и затова са постъпили мъдро, като се оттеглят". Адвокатите на наследниците на Таунсенд не са отговорили досега на запитването за коментар.
 
Наследниците на Таунсенд съдеха Шийрън, "Уорнър мюзик" и "Сони мюзик" са нарушение на авторското право от 2017, като твърдяха, че хитът на Шийрън от 2014 "Thinking Out Loud" е копирал "сърцето" на класическото парче, записано от Марвин Гей през 1973, включително мелодия, хармония и ритъм. 
 
През месец май тази година съдебните заседатели по делото решиха, че песента на Шийрън не нарушава авторското право на Таунсенд върху "Let's Get It On." 

Свързани новини

Фенове полудяха по бельото на Ед Шийрън

30.11.2023

Важно!

25.10.2023

Ед Шийрън идва у нас!

20.10.2023

Певецът с уникално постижение

12.10.2023

Англичанинът може да бъде и лошо момче

05.10.2023