Прекратиха делото за плагиатство срещу Ед Шийрън

Наследниците на музикант, съавтор на песента на Марвин Гей "Let's Get It On", се отказаха от делото, заведено в апелативен съд срещу решението, оневиняващо британската поп звезда Ед Шийрън за плагиатство с песента му "Thinking Out Loud", съобщи БТА.
 
В съдебни документи, внесени в съда в сряда, се посочва, че наследниците на Ед Таунсенд оттеглят обжалването на присъдата на съда на първа инстанция и няма да обжалват и занапред.
 
Адвокатката на Шийрън Айлийн Фаркас каза, че наследниците "осъзнават, че обжалването ще приключи с потвърждаване на присъдата, но ще означава, че те ще трябва да поемат съдебните разходи и затова са постъпили мъдро, като се оттеглят". Адвокатите на наследниците на Таунсенд не са отговорили досега на запитването за коментар.
 
Наследниците на Таунсенд съдеха Шийрън, "Уорнър мюзик" и "Сони мюзик" са нарушение на авторското право от 2017, като твърдяха, че хитът на Шийрън от 2014 "Thinking Out Loud" е копирал "сърцето" на класическото парче, записано от Марвин Гей през 1973, включително мелодия, хармония и ритъм. 
 
През месец май тази година съдебните заседатели по делото решиха, че песента на Шийрън не нарушава авторското право на Таунсенд върху "Let's Get It On." 

Свързани новини

Имаме и първия сингъл от него

22.07.2024

Ед Шийрън идва в Европа и през 2025г.

10.07.2024

Ед Шийрън пусна юбилейно издание

27.06.2024

Фенове полудяха по бельото на Ед Шийрън

30.11.2023

Важно!

25.10.2023