Арика Адамс от "Гласът на България" с първи сингъл "Lies"

Преди броени дни излезе първото самостоятелно парче на Арика Адамс, озаглавено "Lies" (Лъжи), което е и първия сингъл от предстоящия първи албум на младата певица. 
 
Песента "Lies" е първият сингъл от предстоящия албум на Арика и е вдъхновена от първата ѝ среща с любовта и съответно с лъжите, които разрушават нейната връзка. Чувствайки се сама и под непоносимото тегло на лъжите, тя хваща китарата и болката започва да извира от душата ѝ. Писането на музика е лечебен процес за нея и това е нещото, което определя посоката на предстоящия ѝ първи албум. 
 
 
За да се появи "Lies" на бял свят, Арика работи с продуцента Даниел Иванов, който ѝ помага с аранжимента и записа на парчето. Двамата вече имат зад гърба си два други сингъла, издадени под името на общия им проект "HOLY PEAKS". Те самите се определят като "машина за изкуство" и стремежът им е да създават музика извън рамката. 
 
Режисьор на видеото е Сергей Железко, който комбинира по естетичен начин нежната красота и суровата вътрешна сила на младата изпълнителка. Арика  не се страхува да излее болката си пред зрителя и да ни покаже, че през болката си ние растем. Можем да се преборим с тъгата си, когато я изживеем напълно и да излезем от пепелта, по-силни и по-уверени в себе си. Видеото е заснето на две локации - в индустриално предприятие в Пловдив и в Софийската Филхармония.
 
"Благодарна съм, че имам дарбата и възможността да изразя чувствата си чрез музиката си и това ме лекува", споделя младата изпълнителка. "За мен най-важното е да открием любовта си към самите нас, да повярваме в себе си и да постигнем вътрешна стабилност. Промяната на отношението ми към самата мен и начина, по-който се виждам, ми дава нов начин на общуване с хората около мен и се надявам скоро да срещна отново любовта."
 
 
За Арика предстоят интензивни месеци до края на годината. Освен че е участник в 10-ия сезон на "Гласът на България", 20-годишна изпълнителка се подготвя да издаде и първия си албум. Пет от парчетата са вече готови и тя планира да снима поне още два клипа за албума. В момента преговаря със Сезар Антонио Уапая Круз - млад талант от Перу, режисьор на клипове, който да заснеме един от следващите ѝ проекти.
 
А ето и как се представя самата Арика накратко: "Родена съм през 2003 г. в Колорадо, САЩ. За пръв път се качих на сцена на 6-годишна възраст и на нея определено се чувствам като у дома си. От първата ми среща със сцената до днес съм имала честта да бъда на много различни сцени, както в България, така и в чужбина, пред много различни хора, което ме научи, че изкуството обединява хората независимо от културната и езиковата граница. 
 
Основният ми инструмент е гласът ми и през годините много усърдно работих да усъвършенствам гласовите си умения. В изпълненията си включвам както елементи от джаз, рок и R&B музика, така и някои техники от оперното пеене и от българската народна музика. Освен с гласа си работя и с китара и пиано, което много ми помага да изразя себе си при композирането на собствената си музика. 
 
 
Композирам и пиша песни от 12-годишна възраст и към момента имам около 30 песни, някои от които ще намерят място в първия ми албум, над който в момента работя усилено. Музиката е живота ми и не мога да определя един стил, в който откривам себе си. В творчеството си съм повлияна от различни стилове през десетилетията като започнем от класическа музика и стигнем до рок и хип-хоп. В сърцето си също нося и нашата народна музика и се опитвам да включа и елементи от нея в собственото си звучене.
 
От 16 годишна се обучавам в U.K. Миналата година завърших средното си образование там в едно от най-престижните училища по изкуствата, където изучавах музикални технологии, драма и бизнес. От 2020 работя с гениалния продуцент и музикант Даниел Иванов. С него ни събра страстта към писането и продуцирането на музика, нещо с което двамата се занимаваме от ранни години. Решихме да създадем колаборация, която нарекохме HOLY PEAKS и през 2021 пуснахме дебютния си сингъл "No Timе", а това лято излезе и второто ни парче "Daylight".
 
През 2022 се завърнах в България и целта ми сега е да започна да градя музикалната си кариера докато се уча на нови неща чрез нови ситуации и запознанства с нови хора."

Свързани новини

Чакаме "Trace Talent" у нас

08.05.2024