R.E.M., Брайън Адамс и Трейси Чапман са сред номинираните за Залата на славата на авторите на песни

Public Enemy, R.E.M., Blondie, Heart, Брайън Адамс и Трейси Чапман са сред номинираните за Залата на славата на авторите на песни за 2024 г., съобщи БТА. Представени за всички музикални стилове - от рок и кънтри до рап. 
 
Сред номинираните е и Кени Логинс, автор на песните от "Вихърът на танца", както и Хилъри Линдзи, автор на Girl Crush за Little Big Town, продуцентът и автор на песни Тимбаленд, който стои зад "SexyBack" на Джъстин Тимбърлейк и "Get Yer Freak On" на Миси Елиът. 
 
Членовете с право на глас могат да гласуват до 27 декември за трима номинирани от категорията автор на песни и трима от категорията автор и изпълнител на песни.
 
Брайън Адамс, R.E.M., Blondie, The Doobie Brothers и Heart бяха номинирани и през миналата година. Сред въведените в Залата на славата на авторите на песни тогава бяха Снуп Дог, Глория Естефан, Шаде, Джеф Лин, Глен Балард, Теди Райли.
 
Залата на славата на авторите на песни е основана през 1969 г. в чест на създателите на популярна музика. Автор на песни със забележителен каталог може да бъде въведен 20 години след издаването на първата си песен. 
 
Сред въведените в Залата са Пол Саймън, Били Джоел, Джон Бон Джоуви и Ричи Самбора, Елтън Джон и Бърни Топин, Брайън Уилсън, Брус Спрингстийн, Том Пети, Лайънъл Ричи, Нийл Дайъмънд, Фил Колинс и други. 

Свързани новини

Брайън Адамс у нас през декември

25.05.2023

Доли Партън: Аз съм рок звезда!

07.11.2022

Залата на славата на рокендрола избра

05.05.2022

"Кick Ass" рок от Брайън Адамс

20.12.2021

Брайън Адамс засне календара на Pirelli

03.12.2021