Германски град ще носи името на Тейлър Суифт

Съвсем скоро футболните запалянковци в Германия ще бъдат заменени от феновете на Тейлър Суифт. Звездата има цели 7 концерт в страната. Три от концертите в Германия ще бъдат в град Гелзенкирхен - на 17, 18 и 19 юли. И подобно на редица други градове преди него той ще смени името си в чест на Суифт.

Жълтата табела на града с новото име беше открита от 16-годишна фенка на американската певица и автор на песни, която преди няколко седмици започна петиция за промяна на името на града и го предложи на кмета на Гелзенкирхен. Кметът Карин Велге благодари на тийнейджърката за "страхотната идея" в писмо, в което тя приема предложението за промяна на името. В града вече на няколко места са окачени табели с новото име "Суифткирхен", което в буквален превод означава Църквата на Суифт.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Gerne Gelsenkirchen (@gernegelsenkirchen)

Знакът с новото име съдържа и розов портрет на поп иконата. Той е поставен в центъра на града и на още няколко емблематични места в Гелзенкирхен. 

В чест на предстоящите концерти на певицата са планирани и много събития. Тя ще получи "камък" на Алеята на славата на Гелзенкирхен, където са записани местни популярни личности, ще има и караоке партита на открито, както и още много активности, свързани с американската звезда. 

Концертите на Суифт в Гелзенкирхен са разпродадени и ще се състоят на стадиона "Шалке", който може да побере до 70 000 фенове. Американската певица ще има и по два концерта в Хамбург и Мюнхен.

През март миналата година град Глендейл в Аризона се прекръсти временно на “Swift City” в чест на певицата и нейните концерти там. Град Санта Клара в Калифорния също се преименува на "Swiftie Clara", а самата певица пък беше обявена за почетен кмет за изявите ѝ там през юли 2023 г. 

Свързани новини

Тейлър Суифт би рекорд на Бионсе

12.09.2024

Тейлър Суифт получи ново признание

30.08.2024

Coldplay изпяха песен на Тейлър Суифт

28.08.2024

Доминацията на Тейлър Суифт продължава

26.08.2024

Тейлър Суифт с голямо сърце

22.08.2024