Браян Мей е получил инсулт, Елтън Джон е с тежка инфекция на очите

Китаристът на Queen сър Браян Мей е получил инсулт преди около седмица. Слава богу – лекарите го определят като сравнително лек. Музикантът, който е изключително позитивен човек, побърза да се похвали с "добрaтa новинa", която в случая е, че все още може да свири на китара. Междувременно легендата Елтън Джон обяви, че страда от свирепо възпаление на очите и в момента с едното око почти не вижда. Неприятни новини около двамата музикални колоси, но поне не са най-лошите възможни.

77-годишният китарист разказа за състоянието си във видео, разпространено на личния му уебсайт в сряда. Той увери, че въпреки "малкия здравословен проблем", все още може да свири на китара. Ето какво споделя Браян в YouTube:

"Тук съм, за да ви споделя добри новини – мога да свиря на китара след събитията от последните няколко дни. Онзи малък здравословен проблем, с който се сблъсках преди около седмица, всъщност беше лек инсулт. Беше малко плашещо. Трябва да ви кажа, че получих най-фантастичните грижи и внимание."

Браян веднага е бил откаран в болница с линейка. Той разкри шокиращата новина в документалния си филм Brian May: The Badgers, The Farmers and Me, който описва подробно десетилетната кампания на музиканта за прекратяване на избиването на язовци в Обединеното кралство.

Китаристът се пошегува, че е "наказан" като обясни, че не му е позволено да прави почти нищо – например да кара колата си. Ще трябва да избягва стресa под всякаква форма, както и всяко нещо, което може да ускори пулсa му.

В същото време Елтън Джон сподели, че това лято се бори със свирепа очна инфекция. Ситуацията се е влошила до такава степен, че в момента Елтън има само лимитирано зрение с едното си око. Музикантът разкри неприятната новина със специален пост в Instagram.

В него се казва следното:

"В момента се възстановявам, но процесът е изключително бавен. Ще мине още известно време, преди зрението ми да се възвърне в засегнатото око. Прекарвам това лято тихо и кротко вкъщи, като се опитвам да се възстановя и да мисля позитивно за прогреса, колкото и да е бавен."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Elton John (@eltonjohn)

 

Миналата година Елтън Джон се оттегли официално от активната си кариера и обяви, че спира с концертите. Това се случи след феноменално световно турне, разбило всички рекорди и епично хедлайнерско участие на фестивала Гластънбъри. Малко след това Елтън падна в дома си и се наложи да бъде хоспитализиран за кратко. За 13 октомври е предвидена премиерата на документален филм за великия музикант. Той се казва "Never Too Late" (Никога не е твърде късно) и ще бъде излъчвен на платформата Disney +.

Свързани новини

Официално: Бритни Спиърс ft. Елтън Джон

26.08.2022

Eд Шийрън и Елтън Джон с коледна песен

03.12.2021

Дуа Липа срещна Елтън Джон

09.04.2021