Най-скъпото куче в света струва 1 милион eвро

Кучетата от породата Тибетски мастиф по принцип са най-скъпите в света, а сега сайтът bornrich.com съобщава за нов рекорд. Държи го Червен тибетски мастиф, който бе продаден за рекордните 1 милион евро. Новият собственик е мултимилионер от Северен Китай.

Породата е древна. Произходът ѝ идва от номадските култури в Централна Азия.

Най-скъпото куче в света е на 11 месеца, високо е почти метър, а теглото му е близо 82 кг. Добрата му форма се поддържа с диета от пилешко и говеждо месо и екзотични китайски деликатеси, като морска краставица и морски охлюв.

"Той е перфектен екземпляр. Има отлични гени и ще бъде чудесно куче за развъждане. Когато преди десет години се захванах с този бизнес, не съм предполагал, че някое куче ще достигне подобна сума", коментира бившият собственик на малкия мастиф.

"Уверих се, че купувачът обича кученцето. В противен случай нямаше да му го продам. Той ми каза, че прави добра инвестиция. Понеже е мъжко куче, то може да бъде наемано за оплождане на женски на много добри цени. Само за няколко години ще си избие парите", завършва щастливият продавач.

През 2009 г. китайски милионер купи друго куче от същата порода за 582 000 щатски долара. След сделката кученцето бе ескортирано до новия си дом от 30 черни лимузини./inews.bg