Тежки клаузи от предбрачния договор за Кейт

Германският таблоид "Билд" твърди, че се e добрал до клаузите на тайния предбрачен договор, сключен между принц Уилям и Кейт Мидълтън в адвокатската кантора "Спиърс" в Лондон.

От него личи, че бъдещите съпрузи не са поставени на равна нога и ощетената страна във всички случаи ще бъде Кейт Мидълтън.

При евентуален развод Кейт ще изгуби попечителството над децата, ако имат такива. Бъдещата снаха на Елизабет Втора ще трябва да се откаже и от всички благороднически титли, които ще получи от британската кралица.

Няма да има право да живее в никоя от кралските резиденции и няма да получи и едно пени от състоянието на съпруга си, оценено на 13 млн. британски лири (което ще скочи на 325 млн. при кончината на кралицата).

Според "Билд" Мидълтън подписала клауза да не разкрива по никакъв начин подробности от живота на кралското семейство и от личния й брачен живот. В противен случай я грози "седемцифрена глоба".

Единственото нещо, на което ще има право една, не дай си Боже, разведена Кейт, ще бъде да се вижда с децата си без никакви ограничения.

Същата възможност се предвижда и за нейните родители.

Ако предбрачният договор наистина съдържа подобни клаузи, коментират световните медии, той в голяма степен ще лиши "сватбата на века" от приказния й ореол и ще покаже дългата ръка на Бъкингамския дворец, който доста се напари от скандали, свързани с кралските особи.