Днес е сватбата на Принц Уилям и Катрин Мидълтън

В Уестминстърското абатство в Лондон днес в 13.50 българско време ще се състои тържествената церемония по бракосъчетаването на внука на британската кралица принц Уилям и Катрин (Кейт) Мидълтън.

В центъра на Лондон вече се събират тълпи от хора, за да видят кортежа. Очаква се по време на церемонията над 600 000 души да изпълнят улиците на британската столица. (виж тук графикът на процесията)

Сватбата на принц Уилям няма висш кралски статут, тъй като той заема второ място в списъка с наследниците на престола, след баща си Чарлз. Според протокола на тържествата не са поканени държавните ръководители на чужди страни. На церемонията ще присъстват представители на царските династии в Европа и други региони на света, сред които и Симеон Сакскобургготски с доня Маргарита.

Сър Елтън Джон е сред поканените на кралската сватба. Той сподели, че се възхищава на Кейт Мидълтън за куража й да се омъжи за принц Уилям.

Певецът, който бе близък приятел на покойната принцеса Даяна, смята, че ако тя беше жива със сигурност щеше да хареса избраницата на сина си.

" Това е историята на двама души, които са се влюбили, но не им предстои лек живот, особено на нея. Пресата никога няма да ги остави на мира. Възхищавам се на Кейт за решителността да премине през всичко това. Срещал съм ги само два пъти, но се радвам много, че съм поканен на сватбата им, защото мисля, че денят ще бъде много радостен", споделя сър Елтън.

През 1997 г. Елтън Джон изпя песента "Candle in the Wind" на погребението на лейди Даяна в Уестминстърското абатство.