G точката в крайна сметка не съществува

Съществуването на G точката е въпрос, който тревожеше двойките в продължение на десетилетия, а днес учените твърдят, че в крайна сметка подобно нещо може и да не съществува.

Сексуалният проблем за нервния геналий в женското влагалище, за който се предполага, че гарантира оргазъм при стимулация, възникна за първи път в западната медицина през 50-те години на миналия век. Древните творби на сексуална тематика, включително свещената "Кама Сутра", също подкрепяха твърденията, че подобна зона съществува. Те описват областта като чувствителна повърхнина във вагината, която индуцира върховно удоволствие.

Но за голямо съжаление на сексуалните любители, според проучване, публикувано в "Джърнал ъф секшуъл медисин", ерогенната зона всъщност не съществува. Екип от изследователи в Кънектикът, воден от д-р Амикай Килчевски, проучил близо 100 научни труда по темата от последните 60 години. Разглеждайки всички материали, екипът заключил, че няма нито едно доказателство за съществуването на мистичната G точка. Според него, най-солидният аргумент за присъствието на зоната, е меко казано анекдотичен.

"Не успяхме да намерим солидни и последователни доказателства за съществуването на анатомична област, свързана с прочутата G точка. Много вероятно е подобна зона да не съществува. Меко казано анекдотичните свидетелски показания за откриването на високочувствителната зона изискват по-подробни изследвания, които вероятно няма да доведат до положителни резултати", констатира екипът. /БГНЕС

Свързани новини

"Сексът и градът" се завръща

16.06.2021

Сексът най-хубав между 20 и 40 години

30.01.2013

Топ 5 на най-секси снимки на 2012 г.

05.12.2012

Чанинг Тейтъм е "Най-сексапилният мъж"

15.11.2012

Мъжете вече не черпят на първа среща

25.09.2012