Радио FM+ се включва в петото издание на "Часът на земята"

Австралийският топ модел Миранда Кер (Miranda Kerr) за втора поредна година е лице на кампанията "Часът на Земята".

Манекенката, която е известна с възгледите си за опазване на околната среда и има собствена линия от биологични козметични продукти, отново ще се включи в инициативата. Красавицата подкрепя каузата да загасим осветлението си за един час и ще призове всички да го направят на 31 март.

Радио FM+ също за поредна година се включва в инициативата, която ни призовава да загасим лампите, за един час, на 31 март (събота) от 20.30 ч.

През последните години "Часът на Земята" (The Earth Hour) се разрасна и стана една от най-сериозните световни инициативи за насочване на общественото внимание към проблема с климатичните промени. В петото издание тази година се очакват още повече участници по цял свят. Миналата година в "Часът на Земята" участваха 135 държави, 5251 града, сред които 47 български, 25 от световните мегаполиси и 8 от 10-те най-големи града на планетата. Общо се присъединиха около 1,8 млрд. души. На снимката виждате "градът на удоволствията" Лас Вегас, който също загаси голяма част от осветлението си.

"Часът на Земята" започна през 2007 г. в Сидни, Австралия, където се включиха 2,2 милиона домакинства и фирми, за да покажат, че е време да се предприемат реални стъпки срещу промените в климата.

Свързани новини

Утре е "Часът на Земята".Включи се и ти!

30.03.2012