Излиза книга за историята на Стилиян Петров - Стан

Първата автобиографичната книга на футболната ни легенда Стилиян Петров – "Наричайте ме Стан" излиза в края на месец октомври.

Книгата е написана през 2005 г. в съавторство със спортния журналист Марк Гуиди и излиза в Шотландия. Предговорът към нея е дело на Мартин О`Нийл. Въпреки че първоначално е предназначена за феновете на "Селтик“, огромният интерес към българския футболист води до нейното преиздаване през октомври 2006 г. Книгата е емоционален разказ на Стилиян Петров, обхващащ периода от детството му до преминаването му в "Астън Вила“. За първи път в автобиографията си Стилиян Петров разкрива любопитни факти за нелекия път на професионалната си кариера, както и неизвестни истории от личния си живот: за семейството си, за любовта на живота си, за родината и чувството да носиш с гордост българския трибагреник, за казармата, за моментите на безпомощност, за любимите си мачове, за странните суеверия, в които вярва, както и за мечтите – за тези, които са сбъднати и които предстоят.  Книгата е личната изповед  за една човешка история на капитана на българския национален отбор.

Годината на издаване на автобиографията обяснява липсата на някои съществени факти от живота на Стилиян Петров, като драматичните събития през последната година, както и раждането на втория му син.  Акцент в нея е времето, прекарано в шотландския "Селтик“.

Книгата засяга и друг важен и малко известен факт от биографията на футболиста, свързан с  благотворителната дейност на Стилиян Петров. Заедно със съпругата си Паулина непрекъснато подкрепят каузи и хора, които наистина се нуждаят от помощ. И двамата правят това с много любов и желание, но в същото време дискретно и без много шум.

Въпреки заслужената слава, Стилиян Петров остава земен човек, затова приятелите му го наричат просто Стан.

Свързани новини

"Шестият ден"

15.01.2013

Гърдев е с 5 номинации за наградите Икар

11.01.2013

Любен Дилов-син се сгоди

03.01.2013

Стотици изпратиха Георги Калоянчев

21.12.2012

Влади Ампов - Графа представи албума си

18.12.2012