Започва българският фестивал за цирково изкуство - Мини Арт Фест 2018

Играчко Плачко
Осмото издание на българския фестивал за цирково изкуство - Мини Арт Фест, ще започне на 1 юни от 10:00 ч. в отвореното пространство на лятното кино (Амфитеатър) в парк НДК, вход свободен.
 
Организаторите обещават събитието да се превърне в истински семеен подарък за Деня на детето. Във фестивала ще участват 18 артисти от Франция, Дания, Италия и 3 български формации. От 1-ви до 3-ти юни ще можем да видим представления по жонглиране, акробатика, въздушна акробатика, йога и музика. Ще има и специални работилници, в които ще можете да научите хватки от цирковото изкуство.
 
 
Гранде Лебувски
 
За първи път Мини Арт Фест представя Социален цирк, с което фестивалът прави своеобразен скок от развлечението към изпълнението на социално ангажиран проект. Участват 30 деца и младежи от социални  домове в кв. Надежда в София.
 
Социалният цирк е метод за социализиране и образоване на деца и младежи в неравностойно положение, неговата цел е да създава мостове и да преодолява бариери между хора и групи, действайки като физическо и педагогическо средство.
 
Комбино Проект
 
"Социалният цирк е процес на трениране на редица способности и създаване на мрежа за подкрепа на бъдещи развития, даващи възможност за промяна на социалната позиция на участниците", разкрива Гео Калев, учредител на Фондация Мини Арт.
 
Проектът е разработен с изключителната подкрепа на Цирк ТВАС от Дания, създаден през 1986 г. и водещ в разработването на социални проекти в Европа.
 
Цирк ТВАС - Дания 
 

Свързани новини

И отново "Празник на детските усмивки"!

21.05.2024

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023

Празник на детските усмивки с FM+!

25.05.2022

Забавен 1 юни в Bulgaria Mall

23.05.2018


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0