Състезание "Байк и рън за Чепън" - Адреналин с кауза

На 17 октомври най-после ще се състои 9-тото поредно състезание по планинско бягане и колоездене "Байк и рън за Чепън" - едно от най-дългогодишните като история и от по-големите като мащаб, а и едно от най-обичаните от бегачите и колоездачите. 
 
Заради епидемиологичната обстановка събитието бе отложено от април за октомври. През това време регистрирани за надпреварата има вече около 600 човека, които се включват и с кауза - част от състезателната такса ще бъде дарена за възстановяване инфраструктурата на Драгоманското блато.
 
Вече 9 години "Байк и рън за Чепън" събира стотици любители на екстремните преживявания, активния начин на живот и красивата българска природа, а между тях са както самите участници в състезанието, така и дошлите да ги подкрепят близки и приятели. За тях притегателна сила има и богатото биоразнообразие на региона, като Чепън планина предлага невероятна панорама към Сърбия от най-високата си точка връх Петровски кръст, а в една кратка разходка из мостчетата на Драгоманското блато могат да бъдат видени редки видове птици, завръщащи се от своето зимно убежище в южни земи.
 
По традиция, паралелно със състезанието за възрастни, най-малките също ще могат да премерят силите си в детско велосъстезание на площада пред Община Драгоман с много забава и супер награди за деца.
 
Една от най-отличителните и запомнящи се характеристики на "Байк и рън за Чепън" е, че всяка година цял вагон на БДЖ превозва напълно безплатно мераклиите да се състезават край Драгоман от Централна гара София до крайграничния град, като ги оставя на мястото на събитието точно навреме, броени минути преди да започне програмата на самото състезание.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024