"Най-скъпата художествена галерия в света" гостува в Serdika Center

От 5 до 18 октомври Serdika Center е домакин на "Най-скъпата художествена галерия в света" - изложба на реплики на 20 от най-високооценените произведения на изкуството. 
 
 
За първи път в България на едно място гостуват "двойници" на най-популярните картини на легендарни художници като Пол Сезан, Винсент ван Гог, Густав Климт, Пабло Пикасо, Леонардо да Винчи, Анди Уорхол и много други. Картините са прецизно изработени от талантливи артисти, които са използвали същата техника на изрисуване като при оригиналите, и вече са изложени на 3 острова на ниво -1 в Сердика Център. 
 
Оригиналите на произведенията не са били събирани под един покрив никога, тъй като са разпръснати по галерии из целия свят, или в частни колекции. "Спасителят на света" от Леонардо да Винчи – най-скъпата картина в историята на човечеството, продадена за 469,7 милиона долара, известните "Играчи на карти" на Пол Сезан, "Портрет на Адел Блох-Бауер I" от Густав Климт и "Писъкът" на Едварт Мунк са само част от световните художествени класики, които посетителите на търговския център ще видят отблизо.
 
 
Те ще могат да научават повече за историята на картината и нейния автор, да разберат как и от кого е била закупена, на каква парична стойност е оценена и други любопитни факти за шедьовъра. За тази цел посетителите на арт галерията могат да използват както мултимедийните информационни екрани, така и да се допитат до куратора на Сердика Център. Той ще бъде на място от понеделник до четвъртък между 16:00 и 20:00 часа, както и от петък до неделя между 12:00 и 20:00 часа. 
 
Изложбата е отворена за посетители всеки ден от 5 до 18 октомври с работното време на мола-от 10:00 до 21:00 часа. Входът е свободен. 

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Ново от Bulgarian Cartrader

18.03.2024