Фестивал на приключенията изкушава феновете на природата и спорта

Разнообразната програма на фестивала във Врачански Балкан включва планински преходи, кулинарен маратон и забавления за цялото семейство в четири дни 
 
Първият по рода си Фестивал на приключенията ще се състои между 1 и 4 юли в Природен парк "Врачански Балкан" и в град Враца. Програмата на фестивала е насочена, както към любителите на екстремните преживявания, така и към начинаещи приключенци и семейства с деца.
 
Откриването е на 1 юли, на хижа Вестителя в град Враца, където под музиката на Uriah Heep ще посрещнем изгрева с магично огнено шоу. Ще опознаем Врачанския Балкан с планински преходи до най-красивите кътчета на планината и до исторически места, свързани с четата на Ботев. За смелчаците, професионалистите от спортните клубове в района ще предложат и през четирите дни на фестивала велопреходи, скално катерене, рафтинг по р. Искър, каякинг и бординг на язовира до Враца, летене с балон и парапланер. 
 
На 2 юли програмата включва кулинарен маратон, който ще разкрие тайните на врачанската традиционна кухня – в селата Челопек, Паволче и Згориград. Заедно със самодейците от местните читалища, посетителите ще имат възможността да приготвят врачанска лютика, наложена баница, претривняк и кемерки. 
 
3 юли е отдаден на специални занимания за децата и техните родители. На поляните на к-с Леденика ще се състои забавен спортен полуден с много игри и награди, еко и кулинарни ателиета, пътешествия във виртуална реалност и назад във времето на нашите прабаби, та чак до времето на траките, среща с приказни герои.
 
В неделя, на 4 юли, любителите на фолкора ще се насладят на хоротека, организирана от самодейците от местните читалища, разходка с магаренце и каручка, и почерпка с домашни мекички. 
 
 
За максимално добро преживяване, организаторите са се погрижили и за палатков лагер, вечерно шоу с хумора на Северозапада, китари под звездите и Дионисиеви ритуали с огън и вино. Последните два дни ни очаква базар на традиционни храни и фермерски продукти, както и крафт-бира и вина от региона.
 
Пълната програма на фестивала, както и повече информация, ще намерите на фейсбук страницата на фестивала.

Свързани новини

10 предложения за разходка край София

15.04.2022

Какво се е случило с тях?

04.04.2022

Създадоха музикален вариант на Wordle

16.03.2022

Ето ги най-влиятелните жени в мрежата

10.03.2022

Румен Иванов в "Непознатият подкаст"

08.03.2022