Топ 6 идеи за пътуване през уикенда

Наближава уикендът, а времето е твърде хубаво, за да си останем вкъщи, затова vesti.bg дава няколко подсказки за кратки пътешествия, които можете да превърнете в роматична изненада за половинката си, пътуване с приятели, или соло-бягство, с което да се поглезите заслужено.
 
Приказката на Троянския Балкан
Ако търсите спокойствие далеч от шумни курорти, то Троянският Балкан е вашето местенце. Магнетичните селца, скрити в това кътче на страната, предлагат така мечтания уют, в комбинация с всеизвестното старопланинско гостоприемство. В допълнение може да се възползвате от куп природни дадености на региона, сред които са и минералните извори в село Чифлик. Ако пък сте сред почитателите на планинските разходки, атакувайте туристическия маршрут от същото селце до Беклемето, минаващ през хижите “Козя стена” и “Ехо”.
 
Мини ски ваканция в Банско
Сгушено в прегръдката на величествения Пирин, Банско е любима дестинация, а възрожденската атмосфера на планинското градче е идеалният фон на една почивка. Характерната местна кухня пък ще се превърне в любима за ценителите на добрия вкус. След това може да се поглезите със SPA удоволствия, а защо не - и с традиционна вечеря. 
 
Вино и релакс в Мелник
Най-малкият български град предлага куп интересни възможности, сред които неизменно се открояват винените турове. Имате възможност да проследите целия процес по приготвянето на дионисиевата напитка, след което да се включите в дегустация на местни сортове. Вечерта пък може да гарнирате с хапване в някое от красивите и характерни местни заведения и винарни. Не е за подценяване и фактът, че Мелник се намира в непосредствена близост до най-слънчевата точка в страната - Сандански. 
 
Романтика край морския бряг
Морето неизменно привлича почитатели, дори извън сезона. Ако решите да поемете в тази посока, препоръчваме ви да заложите на някое малко, но същевременно наситено с красива атмосфера градче - например Поморие или Созопол. Предпочитате Северното Черноморие? В такъв случай непременно заложете на Балчик!
 
А може би малко култура?
Предлагаме ви да се докоснете отблизо до живата история на България - старите столици Плиска и Велики Преслав. Градовете от Първото българско царство разказват легенди за храброст и величие, които ще ви изпълнят с гордост! И докато сте в района на Шуменското плато, задължително посетете средновековния барелеф Мадарски конник. След като се насладите на тази разходка из богатото минало на страната ни, предлагаме да се насочите към русенското село Иваново, което ще ви плени със спокойствието и романтиката си. В района може да откриете уютни къщи за гости. На следващия ден пък не пропускайте да разгледате величествените Ивановски скални манастири.
 
SPA глезотийки във Велинград
Няма как да не знаете, че наричат Велинград “SPA столицата на България”. Това, разбира се, не е никак случайно - родопското градче, известно още и като най-безоблачният град в страната, предлага прелестни родопски пейзажи и гарниран с многобройни минерални извори. А това означава, че SPA предложенията в града са целогодишни и дори повече, отколкото може да си представите. А ако прогнозата за времето позволява, заложете и на обиколка на езерото Клептуза с водно колело.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024