Най-добрите начини да топим калории без да спортуваме

Спортът е здраве и е един от най-сигурните начини да поддържаме добра фигура и тонус. В тази статия изобщо нямаме намерение да твърдим обратното. Но има моменти, в които сме възпрепятствани да отделим време за тренировка, а да усещаме нуждата от раздвижване и повишаване на нашата енергия. Също така, правейки прости неща от ежедневието, ние можем да горим калории. 
 
Ето няколко предложения как: 
 
Студен душ
 
Един от начините да стимулираме лимфната си система е да се изплакнем със студена вода след обичайната ни баня или т.нар. контрастни душове. Според неотдавнашно проучване излагането на студ може да ни помогне да намалим натрупаните мазнини и да ускорим метаболизма си. Също така, засилва отделянето на ендорфини, намалява възпалението, дава енергия и успокоява уморените мускули, стяга кожата. Достатъчно е да прекараме 60 до 90 секунди под студена вода.
 
Дъвченето на дъвка
 
Дъвката ни дава усещане за ситост. Също така може да стимулира метаболизма ни.
 
Да говорим по телефона прави или да правим разходки из стаята
 
Можем да стоим изправени, докато правим някои обикновени неща, като например да говорим по телефона. Ако искаме да ускорим изгарянето на калории, можем да се опитаме да балансираме на единия крак по време на разговора и да преминем към другия по време на следващия. Също така може леко да пружинираме или да балансираме на пръсти. 
 
Достатъчно сън
 
Добрият сън е от съществена важност за метаболизма, подобрява настроението ни, отпуска нервната ни система и помага за детоксикацията. Докато спим, ние изгаряме доста калории, а продължителната пауза от прием на храна засилва обмяната на веществата. 
 
Повече смях
 
Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство, но също така, докато се смеем изгаряме немалко калории. Изследване, публикувано в "International Journal of Obesity", установява, че "истинският смях", подобно на смеха по време на развлекателен филм, може да увеличи метаболизма ни с 10 до 20 процента, съобщава Бгнес. 

Свързани новини

Коя е думата на 2021 година

01.11.2021

Интересни факти за Световния ден на лъва

10.08.2021

Динята празнува днес

03.08.2021

Кои 4 зодии се влюбват в грешния човек

23.06.2021

Черешите и неподходящите им комбинации

18.06.2021