Специалистът по киберсигурност Петър Кирков в новия епизод на "Елена Розберг представя"

Ако спазвате правилата за киберсигурност, сте в безопасност, уверява Петър Кирков, национален координатор по киберсигурността на България. 
 
Каква е най-добрата ни защита в Интернет ще разберете от новия епизод на "Елена Розберг представя: личности и страсти".  
 
 
Петър Кирков има опит от над 18 години в областта на киберсигурността на различни нива в организации както от публичния, така и частния сектор, и е работил по множество проекти, свързани със защита на данните, дизайна и имплементацията на високонадеждни и високопроизводителни ИТ системи, комуникационни мрежи и решения за защита на корпоративните информационни активи и ресурси. 
 
 
Ръководил е консултантско и ИТ одит звено в Big4 компания и е регистриран експерт/вещо лице в съдебната система на България с опит в цифрова криминология. Неговият основен фокус е киберсигурност, включително нападателни и отбранителни инструменти и техники. Петър ръководи дирекция "Мрежова и информационна сигурност" в Министерство на Електронното управление, където отговаря за националните и европейските политики и нормативни актове, свързани с киберсигурност и защита на данните, сертификация и др., и е Национален координатор по киберсигурност на Република България. 
 
Освен това е запален моторист и стигал с мотоциклет до най-северната точка на Европа – Нордкап, далеч зад полярният кръг в Норвегия.
 
Гледайте ни в YouTube, слушайте ни в Spotify и Apple Podcasts каналите на Radiocast. Отделете си час!

Свързани новини

Димитър Маринов в Radiocast

29.03.2024

Инфлуенсърката в Radiocast

22.03.2024

Емил Конрад в Radiocast

12.03.2024

Боро Първи гостува в Radiocast

01.03.2024

"Операция Кино" гостува в Radiocast

23.02.2024