Top 10 на най-търсените в Yahoo!

Президентските избори в САЩ са най-търсеното събитие, а Ким Кардашиян е най-търсената личност в търсачката на Yahoo! през изминаващата година, предаде Ройтерс.

В топ 10 терминът "избори" е на първо място. Търсенето "политически гласувания" пък е на осмо място в търсачката на Yahoo!.

"През 2012 година изборите доминираха онлайн търсенето, което наистина е изумително, защото хората бяха много наситени от тази новина, но въпреки това беше и ключовата дума, която хората пишеха в полето за търсене", споделя Вера Чан, анaлизатор на уеб тенденциите в Yahoo!.

Последните две новинарски събития, които са оглавявали топ листата на търсачката в последното десетилетие са смъртта на Майкъл Джексън през 2009 г. и петролният разлив в Мексиканския залив през 2010 г.

iPhone 5 е под номер две в топ търсени термини в търсачката на Yahoo! за 2012 г. Риалити звездата Ким Кардашиян пък е най-търсената личност, заемаща номер 3 в списъка.

Анализаторът на Yahoo! Вера Чан допълва, че "известността на Кардашиян я държи на върха", цитирайки сагата около развода й с Крис Хъмфрис, връзката й с рапъра Кание Уест и нейния телевизионен канал E! за риалити шоута.

Освен за Ким Кардашиян потребителите на Yahoo! живо са се интересували и от модела Кейт Ъптън, от кралската особа Кейт Мидълтън, певицата Уитни Хюстън, актрисата Линдзи Лоън, както и от Дженифър Лопес – всички са в топ 10 на най-търсените личности в уебсайта.

Мидълтън, която бе следена трескаво от фенове и критици в първата година от брака си с принц Уилям, е централна фигура в търсачката, след станалия скандал с нейни топлес снимки във френско списание, припомня Ройтерс.

Олимпийските игри са на седмо място в класацията на популярната търсачка, тъй като много потребители са прибегнали до мрежата, за да проследят спортното събитие на годината в Лондон.

В отделен списък с най-търсените теми в областта на поп културата в топ 10 са филмът "Игрите на глада“, реалити звездата Хъни Бу Бу, еротичната новела "Петдесет нюанса сиво", британската група "One Direction", хитът "Call Me Maybe" на Карли Рей Джепсън и "Gangnam Style" на южнокорейския рапър Сай.

Свързани новини

Силна заявка за наградата

22.03.2024

Burgas Summer Live с още една дата

05.05.2023

#BestNewMusic от изминалата седмица

13.04.2023

Най-популярните знаменитости в Instagram

23.02.2023

Spice New Year парти посреща 2023

01.09.2022