Препоръчваме ви да гледате на кино:

През тази седмица Euro Cinema ни представя световно известната шведска трилогия "Милениум", заснета по книгите на Стиг Ларшон.

Разследващият журналист и писател, който преди няколко години умира при странни обстоятелства, ни разказва за един действителен свят на аморални финансови афери, на екстремистки заговори и на изкривено правосъдие. В трилогията играе и българският актьор Георги Стайков, а световно известният режисьор Дейвид Финчър ("Играта", "Социалната мрежа") в момента снима американската версия на "Милениум".

Милениум 1: Момичето с татуирания дракон

Млада хакерка с мрачно минало и буен нрав помага на журналист в разплитането на случай с изчезнала (или може би мъртва?) преди 40 години жена. Euro Cinema - 6 декември (вторник), 19:30, 6лв.

Милениум 2: Момичето, което си играеше с огъня

Макар отношенията им да са поохладнели, журналистът и хакерката все още работят заедно. Докато разследват жертви на трафик на хора, тя е набедена в извършването на 3 убийства, а бившият й приятел трябва да я оневини.Euro Cinema - 7 декември (сряда), 19:45, 6лв.

Милениум 3: Момичето, което разтури стършеловото гнездо

Младата Лисбет се възстановява в болницата и очаква съдебен процес. Оневиняват я и тя се развихря, изработвайки план как да отмъсти на хората набедили я за убийствата. Euro Cinema -
2 декември (петък), 19:45
3 декември (събота), 21:45
4 декември (неделя), 19:15
5 декември (понеделник), 19:00
8 декември (четвъртък), 18:00

Ето и премиерните заглавия:

Весели крачета 2

Първите Весели крачета съвсем естествено се превърнаха в хит, благодарение на примамливото съчетание от величествена компютърна анимация и с актьорски състав, като за някоя престижна кино награда. Шантавата идея за симпатично пингвинче Мъмбъл (с гласа на Илайджа Ууд), което за разлика от гласовитите си събратя изобщо не може да пее, но за сметка на това е родено с дарбата да танцува степ, намира своето закономерно продължение пет години по-късно.

Проповедникът с картечница

Проповедникът с картечницата е тежка и преизпълнена с насилие драма, от която определено могат да ви приседнат пуканките, ако не сте наясно какво точно отивате да гледате. Филмът е вдъхновен от истинската история на бившия престъпник Сам Чайлдърс и неговата невероятна метаморфоза, която го превръща в спасител на стотици осиротели деца в Африка. В главната роля е Джерард Бътлър (на снимката горе), а режисьор е Марк Фостър ("Балът на чудовищaтa", "Пътят към Невърленд", "Ловецът на хвърчила").

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024