"Милениум" на Дейвид Финчър излиза на 26 декември

Римейкът на шведския хит "Момичето с татуировка на дракон" по бестселъра на Стиг Ларшон с оригинално заглавие "Мъжете, които мразят жените”, излиза на 26 декември. В главните роли на лентата режисирана от Дейвид Финчър ще видим Даниел Крейг и Руни Мара.

В трилогията "Милениум" влизат още "Момичето, което си играеше с огъня” и "Момичето, което разтури стършеловото гнездо”. И трите романа са издадени след смъртта на Ларшон, но се превръщат в световен бестселър. Книгите имат шведски филмови адаптации, които пожънаха огромен успех в Европа и естествено привлякоха вниманието на Холивуд.

Освен, че американската версия на "Милениум” е под режисурата на хитовия режисьор Дейвид Финчър ("Социалната мрежа”), саундракът към лентата се очаква с нетърпение от меломаните. Автор на музиката е Трент Резнър – съдателят на Nine Inch Nails, който миналата година получи "Оскар” за оригиналната музика към филма "Социалната мрежа". Резнър споделя на сайта nin.com: "Смяхме се, плакахме, изгубихме разсъдъка си и в процеса успяхме да създадем едно от най-красивите и смущаващи музикални товрения в кариерата ни. Пълният рилийз ще излезе на 9 декември”, съобщи още музикантът.

В саундтрака на филма влиза и римейк на песента на Лед Цепелин "Immigrant Song".

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024