"Артистът" е с най-много номинации за "Златен Глобус"

Черно-белият филм "Артистът" води номинациите за "Златен Глобус", като получи общо шест номинации, включително за най-добра комедия и за най-добър мюзикъл.
 
След "Артистът" се нарежда филмът "Потомци" с участието на Джордж Клуни в ролята на мъж, борещ се да запази семейството си цяло. Той получи пет номинации, колкото има и филмът "Южнячки". И двете ленти получиха номинации в ключовата категория за най-добра драма. Другите номинирани в тази категория са "Изобретението на Хюго", "Кешбол", "Боен кон" и "Мартенски дни". Златните глобуси се раздават от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд.
 
При комедиите номинирани са филма на Уди Алън "Полунощ в Париж", комедията "50/50", боксофис хита "Шаферки" и "Моята седмица с Мерлин" с участието на Мишел Уилямс в ролята на кинолегендата Мерлин Монро.
 
Другите номинирани в тази категория са "Изобретението на Хюго", "Кешбол", "Боен кон" и "Мартенски дни". Златните глобуси се раздават от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд.
 
При комедиите номинирани са филма на Уди Алън "Полунощ в Париж", комедията "50/50", боксофис хита "Шаферки" и "Моята седмица с Мерлин" с участието на Мишел Уилямс в ролята на кинолегендата Мерлин Монро.

В категорията за най-добри актриси в драми ще се състезават Мерил Стрийп за ролята й на Маргарет Тачър във филма "Желязната лейди", Глен Клоуз, която играе жена, представяща се за мъж иконом във филма "Арбет Нобс", Виола Дейвис за ролята й в "Южнячки", дебютантката Руни Мара за "Момичето с драконовата татуировка" и Тилда Суинтън за филма "Трябва да поговорим за Кевин".

За най-добри актьори в драма са номинирани Джордж Клуни за "Потомци", Леонардо ди Каприо като боса на ФБР Дж. Едгар Хувър във филма "Дж. Едгар", Майкъл Фасбендер, играещ сексманиак във филма "Срамът", Брад Пит за "Кешбол" и Райън Гослинг за "Мартенски иди" (виж снимките му в галерията).

Златните глобуси ще бъдат раздадени на гала церемония на 15 януари, която ще бъде водена от британския комик Рики Джервейс.
 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024