Анджелина Джоли e номинирана за "Златен глобус" за режисура

Холивудската актриса Анджелина Джоли каза, че никога не е очаквала за режисьорския й филм "В Земя на кръв и мед"(In the Land of Blood and Honey) да бъде номиниран за "Златен Глобус". Тя уточни, че научила за номинацията на филма, докато карала децата на стоматолог.

"Пътувахме към зъболекаря, когато получих SMS на телефона за получена поща. Когато видях събджекта на мейла помислих, че не е истина. Не съм очаквала това", каза Джоли пред "Холивуд рипортър". "Фактът, че може да снимате филм, за който държите и след това той попадне в дистрибуцията е остатъчно да ме направи щастлива", подчертава холивудската знаменитост.

Филмът на Джоли влиза в дистрибуторската мрежа на 23 декември. Той е сред още четири филма в категорията най-добър чуждестранен филм. Другите филми са - китайският "Цветовете на войната" (The Flowers of War), белгийският "Момчето с велосипеда" (The Kid with a Bike), иранският "Развод" (A Separation) и испанският "Кожата, в която живея" (The Skin I Live In).

Анджелина Джоли засне филма на английски и на босненско-сръбско-хърватски. По нейно желание в САЩ филмът ще бъде пуснат с английски субтитри. Тя е и сценарист на филма, в който играят артисти от региона. Жана Марянович играе ролята на мюсюлманка, която преди войната в Босна 1992-95 г. е била гадже на сръбски полицай. Горан Костич играе ролята на полицая. След избухването на войната тя попада в лагер с други изнасилени жертви, който се пази от полицаи. На премиерата на филма, която се състоя по-рано този месец Анджелина Джоли посрещна 16 актьора от филма, някой, от които никога не са били в САЩ. "Била съм на толкова много премиери. Но да си на премиерата на своя филм със своя екип, за мен означаваше много. Когато минавах по червения килим и когато ги видях там едва не паднах. Това наистина те изпълва", казва още Джоли.

69-то издание на наградите "Златен Глобус" ще се състои в Лос Анджелис на 15 януари следващата година. /БГНЕС

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024