Кралският национален театър на живо от Лондон!

"Южнячки" (The Help)

Филмът е екранизация по бестселъра на Катрин Стокет. Това е портрет на три необикновени жени, живеещи в южните щати през 1962 г. и е един от претендентите за "Оскар" тази година.

Заради ролите им във филма всички насочиха поглед към актрисите Виола Дейвис, Октавия Спенсър и Джесика Частейн. Лентата е вдъхновена от един от най-болезнените въпроси в САЩ – расовата дискриминация.

Кралският национален театър на живо от Лондон!

Дистанцията между българския зрител и британската театрална култура се скъсява. Cinema City очаква жадните за театрални зрелища, първото от които – "Travelling Light", идва на 9 февруари.

Новата пиеса на Никълъс Райт "Travelling Light" ("Проблясъци") проследява ранните години на черно-бялото нямо кино и усилията, които костват на ентусиастите, заели се с правенето на подобни филми.

Може да видите представлението на 9 февруари от 21:00 (19:00 Лондонско време) в Cinema City. Сцената е на едно малко източноевропейско село в началото на 20 век. Там един млад, 22-годишен мечтател ще иска да прави кино и ще успее, а 40 години по-късно, вече преуспял кинорежисьор, ще направи някои равносметки.

Другите представления на Кралския национален театър, които ще намерят сцената си в Cinema City са Шекспировата комедия "Да се греши е човешко" (1 март) и "Грешките на нощта" на ирландския поет и драматург Оливър Голдсмит (29 март). Всички представления са на английски език със субтитри на български.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024