Eлена Аная получи награда "Гоя" за "Кожата, в която живея"

Филмът "Няма покой за грешните" на испанския режисьор Енрике Урбису получи наградата "Гоя" за най-добър филм на Академията за изкуства и кинематография на Испания.

Наградената лента разказва за полицай, разследващ изчезването на жени. Енрике Урбису победи и в категорията за най-добър режисьор. За пръв път той получава толкова престижни награди. За най-добър актьор беше признат Хосе Коронадо за ролята  на полицая. "Приемам наградата като признание за заслугите на целия колектив, на първо място на режисьора на филма Енрике Урбису за неговия талант и огромен принос в развитието на испанската кинематография", заяви Коронадо при връчването на наградата. Той победи в ожесточена надпревара такива звезди като Антонио Бандерас, Даниел Брюл и Луис Тосар.

Партньорката на Бандерас в "Кожата, в която живея" на Педро Алмадовар - прекрасната Елена Аная бе удостоена с "Гоя" за най-добра женска роля. Останалите номинирани бяха Салма Хайек, Вероника Ечеги и Инма Куеста. Звездният час на Аная идва с участието в готическия екшън "Ван Хелсинг", който е нейният холивудски дебют. По-късно тя се снима с Виго Мортенсен в историческия епос "Алатристе" /2006г./.

Наградата за най-добър европейски филм беше връчена на френската черно-бяла няма лента "Артистът", която е основен претендент и за Оскар 2012.

Наградите "Гоя" се връчват в 28 категории. Церемония по връчването на 26-ите кинонагради се състоя в Двореца на конгресите в Мадрид. Тя се излъчи директно по испанската национална телевизия.
 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024