"Снежанка и ловецът" - мрачна адаптация на приказката на братя Грим

Носителката на "Оскар" Чарлийз Терон и звездата от поредицата "Здрач" Кристен Стюарт се изправят една срещу друга в епичната битка между добро и зло "Снежанка и ловецът".

В съвременната, по-мрачна версия на класическата приказка, Снежанка (Кристен Стюарт) е решителна принцеса, която героично се бори да спаси кралството от угнетяващата власт на злата кралица (Чарлийз Терон).

Нает от кралицата да залови момичето, дръзкият и чаровен ловец (Крис Хемсуърт) решава да се довери на сърцето си и да й помогне. Магическата сила на злата кралица ги излага на безброй опастности и шеметно преследванене във визуално зрелищен, фантастичен свят.

Създатели на "Снежанка и ловецът" са Джо Рот, продуцент на "Алиса в страната на чудесата", Сам Мърсър, продуцент на "Шесто чувство" и успешният режисьор на реклами и майстор на визуалните форми Рупърт Сандърс. Режисьорът споделя, че неговата визия за филма е повлияна от класическата приказка на Братя Грим, която "е доста по-мрачна от всички визуални интрпретации на историята, които сме виждали до сега”. "Приказен не означава непременно красив и умилителен. За мен означава по-скоро невинен. Снежанка е герой, който не намира удоволствие в това да наранява хората, но може със здрава ръка да се бори за правдата.”

В звездния екип, поканен за филма, се открояват и имената на няколко добре познати от големия екран английски актьори. Младият Сам Клафлин ( "Карибски пирати: В непознати води”) се присъединява към актьорския състав като принца, отдавна омагьосан от красотата и силата на Снежанка. Сър Иън Макшейн, Тоби Джоунс, Рей Уинстън, Ник Фрост, Боб Хоскинс и Еди Марсан влизат в ролята на безстрашните джуджета.

Премиерата на "Снежанка и ловецът" в България е на 8 юни 2012 г.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024