Кейти Холмс спасявала детето си от сциентологията

Медийният магнат Рупърт Мърдок коментира предстоящия развод на Том Круз и Кейти Холмс и заяви, че сциентолозите са "зловещи" и дори зли хора.

Шефът на Нюз Корпорейшън призова последователите си в Туитър да следят историята на холивудската супердвойка, която преди дни обяви, че се разделя окончателно.

"В тези хора има нещо зловещо и може би дори зло", написа милиардерът в социалната мрежа.

Минути по-късно един от потребителите помоли богаташа да изложи мнението си за мормонството и кандидат-президента Мит Ромни, който ще се изправи срещу Барак Обама на изборите през ноември.

"Мормонството за мен е мистерия. Но мормоните със сигурност не са зли", отвърна Мърдок.

Същевременно съпругата на Том Круз Кейти Холмс е поискала развод, за да спаси дъщеря Сури от сциентологията, съобщава "Сън".

33-годишната Кейти Холмс се бори за попечителство над 6-годишната си дъщеря Сури. Тя настоява да има последната дума по въпросите за религията и образованието на момиченцето. Другата причина за развода била, че Кейти Холмс се задушавала в дома на съпруга си, живеещ непрекъснато с майка си и сестра си. Семейството на Круз направо подтискало Холмс и било повод за нескончаеми скандали между звездната двойка.

Новините около горещия холивудски развод не спират - "Фимейл фърс" информира, че заради предбрачния договор между Том Круз и Кейти Холмс, тя не може да разчита на половината от богатството на семейството, което възлиза на 275 млн. долара. Съгласно договора Кейти имала право на 15 млн. долара и на имение в Бевърли хилс, което е на стойност около 35 млн. долара.

Том Круз и Кейти Холмс сключиха брак през 2006 г. на пищна сватба в Италия. Церемония по обичаите на сциентоложката църква беше извършена в средновековен замък.

Свързани новини

Том Круз купи имение на Сури за Коледа

18.12.2012

Том Круз представи "Джак Ричър"

11.12.2012

Том Круз е екшън герой в "Джак Ричър"

23.08.2012

Том Круз ще съди журналисти

19.07.2012

Круз и Холмс постигнаха споразумение

10.07.2012