Кинофестивалът във Венеция официално бе открит

69-то издание на кинофестивала във Венеция беше официално открито тази вечер с традиционното дефиле на актрисите и актьорите върху червения килим в Лидо.

На церемонията по откриването в Двореца на киното, който беше частично ремонтиран, председателят на Биеналето във Венеция Паоло Барата припомни, че Мостра, доайен на кинофестивалите в света, празнува тази година своята 80-годишнина. Първият фестивал се е състоял през 1932 г. на открито върху терасата на хотел Екселсиор.

Преди церемонията по откриването преминаването по червения килим на престижни гости предизвика радостта на парараците. Режисьорът Майкъл Ман, председател на журито, както и американската актриса Кейт Хъдсън, която позира с мъжа си - вокалиста на Muse Мат Белами. Хъдсън участва в откриващия филм на фестивала - "Фундаменталист въпреки волята си".

Кейт Хъдсън

Актьорите Наоми Уотс и Лив Шрайбер

"Предпочитам ролята на жури, която ми позволява за наблюдавам работата на другите", сподели преди влизането си в двореца Летисия Каста, омъжена за италианския актьор Стефано Акорси, която беше облечена в прозрачна черна дантелена рокля.

Тази година 18 филма се състезават за престижния "Златен лъв", който ще бъде присъден на 8 септември от жури с председател американския режисьор Майкъл Ман, заобиколен от Летисия Каста, италианския кинаджия Матео Гароне и британката Саманта Нортън. Във всички секции тазгодишната Мостра ще покаже не по-малко от 50 световни премиери. /АФП

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024