Днес излиза саундтракът на "007 Координати: Скайфол"

От днес на пазара е саундтракът към новия филм за Джеймс Бонд - "007 Координати: Скайфол” с оригиналната музика на утвърдения филмов композитор - Томас Нюман.

Новият сингъл на Адел – Skyfall е и официалната песен към филмa. Тя излезе на 05.10, когато се отбеляза световния ден на агент 007. Преди 50 години излиза и първият филм за прочутия агент, озаглавен "Dr.. No”.

"Скайфол" (Skyfall)  отбелязва и "Бонд” дебюта на британския режисьор – Сам Мендес, който за първи път режисира Агент 007. В новата, 23-та лента за легендарния британски шпионин - "007 Координати: Скайфол” - Даниел Крейг се завръща в ролята на героя на Иън Флеминг Джеймс Бонд.

Започвайки с "Американски прелести” през 1999г., кампозиторът Томас Нюман е сътворил музиката към почти всички филми на Сам Мендес. Един от най-успешните и уважавани филмови композитори в света, той е автор на повече от 50 саундтрака. Нюман има над 10 номиниции за наградата на Академията в категориите "Най-добра филмова музика" и "Най-добра песен от филм", притежава награда BAFTA, две награди Грами и една Еми. Многократно е номиниран и за Златен глобус. Роден в Лос Анжелис, Томас Нюман е "потомствен” филмов композитор – баща му Алфред Нюман, брат му Дейвид, сестра му Мария и чичо му Лайнъл пишат музика за филми в Холивуд. Популярният певец и композитор Ранди Нюман е негов братовчед.

 Нюман е автор на музиката към десетки холивудски хитове, сред които "Ерин Брокович”, "Търсенето на Немо”, "Изкуплението Шоушенк”, "Повелителят на конете” и много други.

Свързани новини

Музиката от Джеймс Бонд бие рекорди

13.10.2021

Джеймс Бонд се завърна епично

05.10.2021

"Смъртта може да почака" е тук

15.09.2021

Джеймс Бонд се завръща

03.09.2021

"No Time To Die" подгрява с нов трейлър

28.07.2021