Севернокорейци бомбардират Белия дом

В интернет се появи първият трейлър на "Падането на Олимп", в който Белият дом е подложен на въздушна атака.

Във филма севернокорейски терористи вземат за заложник президента на САЩ. Оттук нататък на преден план излиза бивш агент от тайните служби, като в ролята ще видим Джерард Бътлър. Героят му се ползва с недоверие от бившите му колеги, понеже няколко месеца по-рано е станал причина за гибелта на Първата дама при автомобилна катастрофа. Сега обаче той се превръща в спасител на президента, като разбива на пух и прах терористите.
Президентът на САЩ се играе от Ааарон Екхарт, а в ролята на председателя на Долната камара на Конгреса ще видим Морган Фрийман. Сценаристи на "Падането на Олимп" са дебютантите Крейтън Ротънбъргър и Катрин Бенедикт, а режисьор е Антоан Фукуа. Филмът е производство на "Милениум филмс", чийто собственик е Ави Лернер, който заедно с брат си Дани Лернер притежава и базираната в България кинокомпания "Ню имидж".

Премиерата на "Падането на Олимп" е насрочена за 22 март. Лентата ще се конкурира пряко с "Падането на Белия дом" на "Сони Пикчърс", режисиран от Роланд Емерих и с премиера, определена за юни-юли т.г. Сюжетите на двата филма са поразително сходни, а също и предисториите им - сценариите са закупени по едно и също време (март 2012 г.), кастингите са направени 3 месеца след това, а месец-два по-късно стартират паралелно и снимките.

Свързани новини

Гай Ричи се завръща с нов шпионски екшън

24.02.2021

Хари Стайлс с две нови роли в киното

22.02.2021

Виж Ема Стоун като злодейката Круела

18.02.2021

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015