"Мама" оглави бокс-офисa в Северна Америка

Два филма с Джесика Частейн заеха челните позиции в бокс-офис класацията в Северна Америка този уикенд.

На първо място е филмът на ужасите "Мама", който през премиерния си уикенд неочаквано донесе 28,1 милиона долара от продажбата на билети в САЩ и Канада. В лентата "Мама" се разказва как преди пет години сестрите Виктория и Лили изчезват от квартала, в който живеят без да оставят никаква следа. Оттогава насам техният чичо Лукас и приятелката му Анабел ги издирват неуморно. Но когато по невероятно стечениe на обстоятелствата момичетата са намерени живи в отдалечена колиба двойката започва да се чуди дали те са единствените нови гости в техния дом.
 
Докато Анабел се опитва да помогне на Виктория и Лили отново да свикнат с нормалния живот, тя се убеждава, че има някакво необяснимо злокобно присъствие в дома й. Дали стреса на сестрите е по-голям от очакваното, или те биват посещавани от призраци? Как момичетата са успели да оцелеят сами всичките тези години?
 
Опитвайки се да намери отговори на тези въпроси Анабел ще разбере, че шепотите които чува вечер, идват от присъствието на 
нещо зловещо и смъртоносно, което се е пренесло в нейния дом.    Сценаристи на испанско-канадския филм са Нийл Крос, Андрес Мушети и Барбара Мушети. Режисурата е поверена на Андрес Мушети, а в ролите освен Джесика Частейн  са Хавиер Боте, Николай Костер - Валдау, Меган Шарпантие, Джейдън Грейг, Джейн Мофат, Изабел Нелис, Джулия Чантри. Сред продуцентите на филма е Гилермо дел Торо.

На второ място този уикенд е лентата на Катрин Бигълоу "Враг номер едно", в който главната роля е поверена на Частейн. За нея тя получи наградата "Златен глобус" и номинация за "Оскар" за най-добра актриса. През уикенда филмът е донесъл на създателите си приходи от продажбата на билети в размер на 17,6 милиона долара.
 
Трети в бокс-офис класацията в Северна Америка е "Наръчник на оптимиста" с 11,3 милиона долара. 
 
Специалистите отбелязват слабото представяне на филма "Последната битка" с Арнолд Шварценегер в главната роля.  Лентата е с приходи от 6,3 милиона долара, един от най-лошите дебюти в кариерата на 65-годишната звезда.  А това отрежда на филма едва 10-о място в бокс-офиса този уикенд. 
 
Филмът на Куентин Тарантино "Джанго без окови" добави този уикенд 8,2 милиона долара (7-о място) към общите си приходи и се превърна в най-касовия за режисьора досега. Лентата е събрала дотук от продажбата на билети 138,4 милиона долара. 
 
 На 8-а позиция този уикенд е мюзикълът "Клетниците" със 7,8 милиона долара. Лентата е също сред основните претенденти за
 всевъзможни отличия в сезона на кинонаградите. 

Свързани новини

Гай Ричи се завръща с нов шпионски екшън

24.02.2021

Хари Стайлс с две нови роли в киното

22.02.2021

Виж Ема Стоун като злодейката Круела

18.02.2021

Два родни филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018