Два български филма влизат в конкурсната програма на СФФ

Българските филми "Снимка с Юки" на Лъчезар Аврамов и "Прасето" на Драгомир Шолев ще се състезават за голямата награда на 23-ия "София филм фест" наред със заглавия от цял свят в международния конкурс на тазгодишното издание, което ще се проведе от 7 до 17 март, съобщиха организаторите. 
 
"Снимка с Юки" е режисьорски дебют на Лъчезар Аврамов и е създаден по разказа със същото заглавие от многократно наградения сборник на Мирослав Пенков "На Изток от Запада" от 2011 г., адаптиран за екрана от режисьора заедно с Димитър Стоянович. Сюжетът проследява имигрантския живот на българин и японка (в ролите Руши Видинлиев и японската актриса Кики Сигуно) в Канада, които след многократни опити да имат дете избират да се подложат на инвитро процедури в България, където трагичен инцидент е на път да преобърне живота им изцяло.
 
Филмът на Драгомир Шолев "Прасето" е другата българска лента в конкурсната програма. Лентата  е посветена на агресията в училище и разказва историята на един тринайсетгодишен младеж с прякор Прасето, подложен от своите съучениците си. 
 
Сн. София филм фест
 
Ето и още от заглавията, които ще си оспорват наградата на фестивала - "София - Град на киното", която ще бъде връчена на 16 март:
"Стена" (Полша, Германия), "Техеран: Град на любовта"(Иран-Великобритания-Холандия) "Заливът Ханалей" (Япония, 2018) "Сервитьорът" (Гърция) "Изчезващи дни" (Китай),  "Доверие" (Турция), "Чудовища" (Румъния) и др. 

Свързани новини

Акцентите на София Филм Фест 2021

10.03.2021

Гай Ричи се завръща с нов шпионски екшън

24.02.2021

Хари Стайлс с две нови роли в киното

22.02.2021

Виж Ема Стоун като злодейката Круела

18.02.2021

"Рома" на Алфонсо Куарон идва на СФФ

30.01.2019