Откриха мъртъв Philip Seymour Hoffman

Американският актьор Philip Seymour Hoffman е открит мъртъв в апартамент в Ню Йорк, съобщи АФП, цитирана от бгнес.
 
Според CNN, актьорът е намерен във ваната в апартамента си в Манхатън със спринцовка в ръка, като вероятната причина за смъртта му е свръхдоза наркотици. През 2006 Hoffman призна, че след университета е злоупотребявал с наркотици и алкохол, и почти е умрял от това. Миналата година той отново влезе в клиника за 10 дни, след като през 2012 отново се поддал на изкушението.
 
46-годишният Hoffman работи в театъра и киното, познат е и като режисьор. Носител е на Златен глобус и Оскар, който получи за брилянтното си превъплъщение в писателя Truman Capote. Philip Seymour Hoffman беше от актьорите, които не играят ролите си, а ги живеят, докарвайки се до пълно изтощение. Само за ролята на Capote не само изчита абсолютно всичко, написано някога от писателя, но и прекарва месеци наред, копирайки абсолютно всяка негова черта - пискливия глас, походката, жестовете, специфичното фъфлене, интонация - всичко. Не напразно е мразел въпроса "Забавлявахте ли се, докато снимахте?" "Не! Изобщо!", тросва се той. "Забавното идва чак, когато всичко приключи".
 
Майка му е от ирландски произход, а баща му от германски. Hoffman има две сестри и един брат. Завършва училището по изкуствата в Нюйоркския университет през 1989 и с много усилия на волята заменя студентската си склонност към упойващи вещества с неистов работохолизъм. Има две дъщери (на 5 и 7 години) и 10-годишен син. Негова партньорка от 15 години бе дизайнерката Mimi O'Donnell. 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024