"Ной" е най-касовата премиера в България от началото на годината

Скандалната продукция на Darren Aronofsky "Ной" стана най-касовата кинопремиера в България от началото на годината. 
 
С приходи от 416 687 лева и 40 380 зрители през първия уикенд у нас, филмът зае десето място в престижната класация "Топ 10 на най-касовите премиери в България“ за всички времена и подобри още няколко рекорда. В родния бокс офис, "Ной" стана най-касовата мартенска премиера и най-печелившата за "Парамаунт студио“ досега у нас. За успеха на филма допринесоха и зрелищните формати, в които беше показан - 3D и 4DX, като прожекциите в 4DX бяха разпродадени през целия уикенд.
 
Вдъхновен от легендата за Ноевия ковчег и Всемирния потоп, "Ной" се оказа и връх в кариерата на носителя на "Оскар“ Russell Crowe, който изпълнява главната роля на едноименния библейски герой. Продукцията е най-касовата премиера в кариерата на Crowe, задминавайки с внушителна преднина два от най-хитовите му филма "Гладиатор“ и "Робин Худ“. Любопитно е също, че с 95,1 млн. щатски долара приходи от екраните по света за си първия уикенд, "Ной" вече задмина финансовите резултати на първите четири филма на режисьора Darren Aronofsky, взети заедно.
 
 
Предизвикал разгорещени дискусии в киносредите и сред зрителите по цял свят, забранен в няколко мюсюлмански държави, но благословен лично от папа Франциск, епичният киноразказ на Aronofsky е провокация и покана за размисъл към модерния човек. Вдъхновен от библейския сюжет за Ноевия ковчег, филмът е зрелищен и мащабен, но с характерния почерк на режисьора на "Изворът на живота“ и "Черен лебед“ въвлича зрителя в човешката история на "Ной", мъж избран за велико дело. Когато Бог изпраща на поквареното човечество всемирен потоп, Ной (Russell  Crowe) е призван да спаси невинните твари на Земята и заедно със семейството си да постави ново начало на човешкия род. Изпълнявайки волята на своя Създател, той ще се изправи едновременно срещу реален враг, но и срещу непозната заплаха.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024