Жулиет Бинош и Гейбриъл Бърн идват у нас през май и юни

Холивудските звезди Гейбриъл Бърн ("Стигмата", "Обичайните заподозрени") и Жулиет Бинош ("Шоколад", "Английският пациент") пристигат у нас за снимките на филма "Никой не иска нощта" (Nadie quiere la noche), съобщава бгнес.
 
В екипа е и японската актриса Ринко Кикучи, позната най-вече с убедителната роля на глухонямо момиче в хита "Вавилон". Снимките ще продължат у нас до средата на юни, а след това ще се пренесат в Тенерифе.
 
Сюжетът се развива в началото на 20-ти век и е вдъхновен от живота на известния полярен изследовател Робърт Пири, но фокусът е върху неговата съпруга Жозефин (Бинош), която изоставя уредения си живот, за да изненада съпруга си по време на негово пътуване. Желанието й я отвеждат в едно от най-негостоприемните места на света. Срещата й с Алака (Кикучи), млада ескимоска, която очаква дете от Пири, преобръща живота и на двете жени. Затрогващата и много лична история крие неочаквани обрати. Риноко и Кикучи са от два различни свята, но по време на "голямата нощ" (зимния период в Гренландия) единственото, което има значение е силата на духа, нуждата от близост и желанието да помогнеш на друго човешко същество.
 
Проектът е копродукция между три държави – България, Испания и Франция. Режисьор е Исабел Кошет. Сценарият е дело на Мигел Барос. Изпълнителен продуцент е Андрес Сантана, който започва работа по филма още преди две години. Копродуцент е испанката Антония Нава, а от българска страна – Ариел Илиефф и Димитър Гочев.
 
Първоначално за ролята на Йонас – колега на Пири и "пазител" на Жосефин, е бил избран Уилям Дефо, но поради здравословни проблеми актьорът е отказал участие. Носителят на "Златен Глобус" Гейбриъл Бърн е предложен от самата Жулиет Бинош, която наскоро работи с него по друг проект.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024