Scarlett Johansson осъди френски писател

Scarlett Johansson осъди френския писател Grégoire Delacourt за посегателство върху личния й живот с романа му "Първото нещо, което гледаме" ("La Première Chose qu’On Regarde").
 
17-то гражданско отделение на Окръжния съд в Париж осъди Delacourt и издателство "JC Lattés" да платят 2500 евро обезщетение на актрисата за нанесени морални щети и същата сума за покриване на съдебните разноски, информира бгнес. В публикувания през март 2013 роман главната героиня се влюбва в автомонтьор, представяйки се за Scarlett Johansson. Впоследствие обаче се оказва, че името й всъщност е Jeanine Foucampez, французойка, която поразително прилича на актрисата.
 
В своето начало книгата приписва на Scarlett Johansson любовни отношения, "които никога не са съществували", каза адвокатът на звездата на 14 май пред съда. Адвокатът на ответника му отговори, че в книгата се говорело за отношения, които не били конкретизирани.
 
При определянето на сумата на обезщетението съдът взел предвид разпространението на творбата, в над 10 000 екземпляра, както и факта, че актрисата е говорела в някои интервюта за любовния си живот. Тя оспорва и неправомерното използване на името, образа и известността й за рекламирането на книгата и искаше забрана на всяко неразрешено използване на права върху нейната личност в бъдеще. Но съдът отхвърли това искане. 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024