Снимка на Spielberg окарикатури защитници на животните

Снимка на един от най-успешните американски режисьори - Steven Spielberg, доказа колко първосигнални и неинформирани могат да бъдат хората дори в ерата на интернет.
 
Снимката е отпреди 21 години и е направена по време на снимките на филма "Jurassic Park". На нея се вижда Spielberg седнал пред "мъртъв" трицератопс – вид динозаври, измрели преди десетки милиони години.
 
Снимката се появи във фейсбук на страницата на известния американски хуморист Jay Branscomb. Той оставил следния текст: "Тази позорна снимка показва ловец, заснет до трицератопс, убит от него в резерват. Моля, препращайте тази снимка, за да научи светът и да накара този човек да се засрами".
 
 
Майтапчийският замисъл на хумориста се оправдал на 100%. Реагиралите ползватели изобщо не вдянали шегата и се нахвърлили с обвинения срещу "убиеца" на динозаврите. При това мнозина разпознали Spielberg, но така и не се досетили, че става дума за майтап.
 
"Аз мислех, че резерватите са най-добрия начин да се защитят тези невинни животни. Но вие, твари такива, нахлувате в техния дом и ги убивате", написала една от посетителките на социалната мрежа. Според нея дори популацията на тези животни да е голяма, това не е повод те да бъдат убивани. "Spielberg, разочарована съм. Никога повече няма да гледам твои филми", цитира я бгнес.
 
На друг посетител все пак било обяснено, че Steven Spielberg е режисьор на филма "Jurassic Park", но възмутеният потребител бил непреклонен: "Не ме интересува кой е, няма право да убива това животно".

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024