"Игра на тронове" с най-много номинации за "Еми"

Хитовият фентъзи сериал "Игра на тронове" получи най-много номинации за наградите "Еми" за праймтайм продукции, телевизионната версия на Оскарите, информира бгнес.
 
Сериалът получи 19 номинации, включително за най-добра телевизионна драма, следван от "Фарго" с номинации в 18 категории, включително две за главен актьор в минисериал. Хитовият сериал "Оранжевото е новото черно" попада за първи път в номинациите.
 
За най-добър драматичен сериал са номинирани "Игра на тронове", "В обувките на Сатаната", "Момчетата от Медисън Авеню", "Къща от карти", "Истински детектив" и "Имението Даунтън". В надпреварата за най-добра комедия ще се състезават "Оранжевото е новото черно", "Теория на Големия взрив", "Луи", "Модерно семейство", "Вице" и "Силиконова долина".
 
Полицейската драма "Истински детектив" получи номинации за главен актьор за Уди Харелсън и Матю Макконъхи. В същата категория са номинирани още Кевин Спейси за "Къща от карти", Брайън Кранстън за "В обувките на Сатаната", Джеф Даниел за "Нюзрумът" и Джон Хам за "Момчетата от Медисън Авеню".
 
Актрисите, номинирани за главна роля в драма, са Лизи Каплан за "Майсторки на секса", Клеър Дейнс за "Родина", Мишел Докъри за "Имението Даунтън", Джулиана Маргуляс за "Добрата съпруга", Кери Уошингтън за "Скандал" и Робин Райт за "Къща от карти".
 
HBO спечели най-много номинации с 99, а гигантът в онлайн стрийминга Нетфликс удвои номинациите си спрямо миналата година с 31, съобщава специализираното издание "Варайъти". 66-та церемония по раздаването на наградите "Еми" за праймтайм продукции ще се състои в Лос Анджелис на 25 август. 

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Хитов сериал със Селена Гомес се завръща

26.01.2024

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023