Кино фестивалът So Independent София стартира след 3 дни

Остават броени дни до петото издание на Фестивала на американското независимо кино Sofia Independent Film Festival в София от 24 октомври до 1 ноември 2014. Акценти в програмата на So Independent тази година са:
 
Когато Марк Шулц, състезател по свободна борба и носител на златен олимпийски медал, е поканен от мултимилионера Джон Дюпон да се премести в неговото имение, за да помогне да се състави отбора за Олимпиадата в Сеул 1988 и да тренира в изключително модерния му тренировъчен комплекс, Шулц приема възможността веднага. Той се надява да се съсредоточи върху тренировките и най-после да излезе от сянката на брат си Дейв. 
 
Андрю, обещаващ 19-годишен барабанист в манхатънска музикална школа със свирепа конкуренция, изобщо не иска да бъде просто музикант. Преследван от провалената писателска кариера на баща си и белязан от ужаса, че посредствеността може да е наследствена, Андрю непрестанно се стреми към съвършенство. 
 
През 2013 почина Роджър Ебърт - безусловно най-известният и най-влиятелен американски филмов критик. Базиран на неговите мемоари със същото име “Животът какъвто е” разглежда впечатляващия и богат път на Ибърт - от политически ангажиран новинар до главен кинокритик на “Чикаго Сън Таймз” и носител на наградата Пулицър. 
 
Франсис живее в Ню Йорк, но не притежава жилище. Франсис е асистентка в танцова компания, но всъщност не е танцьорка. Франсис има най-добра приятелка на име Софи, но те всъщност са престанали да си говорят. Франсис се впуска с главата надолу в мечтите си, въпреки  че вероятността те да се реализират намалява. 
 
Принизяването/The Humbling - специална прожекция, представена от част от продуцентския екип на филма. Режисьор Бари Левинсън, в главната роля - Ал Пачино.
Уморен от славата, театралната звезда Саймън Акслер се бори да открие отново желанието си за живот. Малко преди да се пречупи окончателно, той намира мотивация в младата и похотлива лезбийка Пегин Стейпълфорд. Връзката им започва да се развива, но Саймън намира за много трудно да следва ритъма на младата Пегин.
 
Добряците/Good People - с Джеймс Франко и Кейт Хъдсън.
Младата американска двойка Том и Ана Рийд натрупва сериозен дълг, ремонтирайки семейното жилище на Ана в Лондон. Изправени пред опасността да изгубят мечтата си да създадат дом и семейство, те откриват, че наемателят от долния етаж е убит и е оставил $400 000 в кеш. Въпреки първоначалното си колебание, Том и Ана измислят прост план: единственото, което трябва да направят е тихичко да приберат парите и да използват само необходимото за да изплатят дълга си. Но когато започват да се увличат и да харчат парите без да могат да спрат, изведнъж попадат под прицела на смъртоносен противник - крадецът, който ги е откраднал първоначално. От там нататък всичко се обръща наопаки и лоши неща започват да се случват на добрите хора.

Свързани новини

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024

Комедията ''Голо оръжие'' се завръща

07.03.2024