“Z-та световна война” 2 тръгва по кината през 2017

Режисираният от Marc Forster “Z-та световна война” си спечели славата на един от най-проблемните проекти на студиото Paramount Pictures, но това не оказа влияние на приходите в бокс офиса и екшън-трилъра натрупа в световен мащаб над половин милиард долара. Филмът е най-успешното заглавие в досегашната кариера на Brad Pitt и напълно очаквано от Paramount дадоха зелена светлина за направата на директно продължение, информира cinefish.bg.
 
По сценария на “Z-та световна война” 2 започна да работи номинирания за “Оскар” Steven Knight (“Колибри”), а Pitt нееднократно потвърди, че ще изиграе отново главната роля на бившия следовател от Обединените нации Gerry Lane.
 
Преди няколко месеца от Paramount Pictures заявиха, че втората част ще тръгне по кината в средата на 2016, но стана ясно, че нуждата от повече време за разработване на проекта е довела до отлагане на премиерата с една година. Официален източник от студиото разкри пред Variety, че “Z-та световна война” 2 ще се завърти по световните киноекрани в началото на месец юни 2017.
 
Въпреки успеха на оригиналния филм Marc Forster отказа да се завърне за продължението и мястото му беше заето от 39-годишния испански режисьор Juan Antonio Bayona. За Bayona “Z-та световна война” 2 е втори англоезичен филм, след вдъхновената от истински събития драма “Невъзможното”. 
 
Снимките на втората част се очаква да стартират през пролетта на 2016, а към вече потвърдения Brad Pitt ще се присъедини отново Mireille Enos ("Гангстерски отдел"). В първия “Z-та световна война” Enos изигра ролята на Karin Lane - съпругата на главния герой Gerry Lane. Работата по сценария на продължението протича в момента и единственото, което се знае за сюжета е, че той ще се фокусира върху все по-тежките последствия от глобалната зомби-пандемия и продължаващите опити на Gerry Lane да сложи край на заразата.
 
Също както предшественика си, “Z-та световна война” 2 ще разполага с бюджет за снимки и реклама от над 150 милиона долара, а очакванията са, че завършения филм ще се прожектира в триизмерен и IMAX формат.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024